Bevidste valg over vækst, synes utroligt relevant. For i en verden, hvor værdier, stigende aktiekurser og hurtige biler er i fokus, brænder regnskovene og verdenshave oversvømmes – hvordan sikres bevidste valg i den kontekst? Er det hele blot ét stort kasino uden skelen til klodens tilstand og ej heller længere tanker end til næste kvartalsrapport?

Bevidste valg i en verden domineret af vækst?

Måske er det på tide vi alle overvejer, om vi virkelig har brug for den metaldims, der kan skære avokadoen over, eller de 24 kabelholdere, der kan bestilles for 7 kroner inklusiv fragt fra Kina. Men det er jo vores bekvemmelighed, der så kommer under pres, og det kræver pludselig en indstilling til ting i vores hverdag. En stillingtagen når vi står i supermarkedet og præsenteres for mango fragtet jorden rundt eller den nyeste smarte telefon.

Bevidste valg er måske det smarteste på sigt

Det er ikke let. Men det er nødvendigt. De 17 verdensmål er måske en start på en bedre fremtid – men vi i vesten må tage ansvaret på os og som minimum sørge for at tilegne os en bæredygtig tankegang og helst en cirkulær måde at anvende jordens ressourcer på. For de slipper op. Snart. En virksomhed som Haarup Maskinfabrik A/S har taget skridtet – uden at pudse glorien og bruge deres valg til markedsføring, har de investeret hårdt i grøn omstilling. Selvom det har kostet penge, og der går år før de er tjent hjem. Men har vi andre råd til at lade være?

Norge ser engelske elpriser

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere