Åbn Skyen advarer ved højt CO2-niveau
Åbn Skyen kan hjælpe med at lufte ud, når der er for højt CO2-indhold i luften

Hjemmekontor eller hjemmeskole?

Flere har fået øjnene op for hjemmekontorer og hjemmeskole med Covid-19’s indtog. Restriktioner er heldigvis blevet løftet, og flere vender tilbage til hverdagen. Men et godt indeklima er stadig vigtig for dig, ungerne og dine kære. Så med mere hjemmearbejde, vil et tjek af indeklimaet være en god investering, så vi ikke bliver dårlige, når vi er produktive for arbejdspladsen.

Du bør også have det godt, når du er på arbejde derhjemme og på kontoret 🙂

Hjemmekontor
Indeklimaet er vigtigt – også på hjemmekontoret. Få tjekket indeklimaet og få eventuelt en indikator for det.

Gør det intuitivt for medarbejderne og måske ungerne i forbindelse med hjemmeskoling, hvornår de bør åbne vinduet ved hjemmearbejde

Så bliver de ikke helt sløve og helbredet hjælpes på vej i en rigtig retning. Samtidig er det god medarbejderpleje, at hjælpe familien med bedre indeklima

ÅBN Skyen måler og advarer om CO2

SKYEN løsningen er testet på 38 skoler med støtte fra Realdania.

Resultaterne beviser, at andelen af skoledage med dårligt indeklima kan nedsættes med op til 77%.

Dette kan I også tilbyde medarbejderne rundt i virksomhederne.

Team lykkes - indeklimaet er vigtig medspiller
Indeklima er vigtigt for performance

Landsdækkende indeklima undersøgelse

I et samarbejde mellem ÅBN, Implement Consulting Group og Alinea blev der foretaget en kontrolleret undersøgelse af undervisningsmateriale og SKYENs indvirkning på indeklimaet i 33 folkeskoler over 18 måneder. Undersøgelsen er støttet af Realdania.

”Vores undersøgelse viser ganske tydeligt, at SKYEN sammen med et vanekit understøtter nye bæredygtige vaner i klassen, der giver eleverne et sundere indeklima.

Når CO2-niveauet bliver for højt, begynder det at have en negativ indvirkning på elevernes trivsel og indlæring. Men med SKYEN er det faktisk elimineret. Og her, et år efter, er der ikke noget, der tyder på, at effekten er på retur. Det er ret vildt”

Lasse Frost, konsulent i Implement

Kilde: aabn

Det skriver de selv om CO2-måleren ÅBN Skyen

Realdania støttede projektet til at teste på 38 skoler rundt i landet. Resultaterne i midtvejskonklusionen var, at ÅBN Skyen havde haft en væsentlig effekt på indeklimaet. Og kombineret med undervisning, kunne CO2-niveauer over 2.000 ppm næsten elimineres.

EN INTUTIV LØSNING TIL ET SUNDT INDEKLIMA MED ÅBN

Åbn er en nystartet virksomhed fra DTU der har udviklet en intuitiv løsning til et godt indeklima, SKYEN.
SKYEN måler CO2 niveauet i lokalet og fortæller børn og voksne, hvornår det er på tide at lufte ud. SKYEN lyser blåt når indeklimaet er godt, og rødt når indeklimaet er dårligt.
Udover SKYEN har Åbn udviklet et sæt undervisningsmateriale til 4 lektioner i Natur/Teknik, der lærer børnene om sund luft, og vigtigheden af at opretholde det gode indeklima

Forfatter: /KL.7 – Implement Consulting Group

Få mere info om indeklima her.

Eller læs mere om måling ift. indeklima og IC-meter her.

____________________________________________

I kan altid gå på opdagelse i mit artikel-arkiv. Klik på en kategori eller søg efter bestemte emner. Har jeg ikke skrevet om det, er I velkomne til at kontakte mig omkring det. Så skriver jeg sikkert snart om netop det.