Flere har hjemmekontor og -skole. Man bør dog passe på med for meget skadelig co2 og her kan ÅBN Skyen hjælpe med co2-måling. Flere fik øjnene op for hjemmekontorer under Covid-19’s indtog. Restriktioner er heldigvis blevet løftet, og hverdagen er vendt retur. Men et godt indeklima er stadig vigtigt for dig, ungerne og dine kære. Så med mere hjemmearbejde, vil et tjek af indeklimaet være en god investering, så vi ikke bliver dårlige, når vi er produktive for arbejdspladsen.

Du bør også have det godt, når du er på arbejde derhjemme og på kontoret 🙂

Co2-måling er godt for hjemmekontoret
Indeklimaet er vigtigt – også på hjemmekontoret. Få tjek på indeklimaet med en indikator for det

CO2 måler til hjemmet

Gør det intuitivt for medarbejderne og måske ungerne i forbindelse med hjemmeskoling, hvornår de bør åbne vinduet ved hjemmearbejde. Så bliver de ikke helt sløve og helbredet hjælpes på vej i en rigtig retning. Samtidig er det god medarbejderpleje, at hjælpe familien med bedre indeklima.

Der findes forskellige måleapparater, men et par af de sjovere er ÅBN Skyen og seneste bud på stammen er Canairi, der begge måler CO2-niveau. ÅBN Skyen fortæller om for højt CO2 niveau ved at lyde sødt fremfor den sædvanlige blå farve. Canairi derimod er en sjov lille fætter, der på væggen ligner en kanariefugl, der så dratter om, når CO2-koncentrationen bliver for høj.

Canairi er dansk opfindelse til måling af CO2
Når luftkvaliteten er ringe, falder Canairi® om – og rejser sig først op, når du har luftet ud

ÅBN Skyen co2-måling advarer også ved for meget CO2

SKYEN løsningen er testet på 38 skoler med støtte fra Realdania. Resultaterne beviser, at andelen af skoledage med dårligt indeklima kan nedsættes med op til 77%. Dette kan I også tilbyde medarbejderne rundt i virksomhederne.

Team lykkes - indeklimaet er vigtig medspiller
Indeklima er vigtigt for performance

Landsdækkende indeklima undersøgelse

I et samarbejde mellem ÅBN, Implement Consulting Group og Alinea blev der foretaget en kontrolleret undersøgelse af undervisningsmateriale og SKYENs indvirkning på indeklimaet i 33 folkeskoler over 18 måneder. Undersøgelsen er støttet af Realdania.

”Vores undersøgelse viser ganske tydeligt, at SKYEN sammen med et vanekit understøtter nye bæredygtige vaner i klassen, der giver eleverne et sundere indeklima.

Når CO2-niveauet bliver for højt, begynder det at have en negativ indvirkning på elevernes trivsel og indlæring. Men med SKYEN er det faktisk elimineret. Og her, et år efter, er der ikke noget, der tyder på, at effekten er på retur. Det er ret vildt”

Lasse Frost, konsulent i Implement

Kilde: aabn

Det skriver de selv om CO2-måling med ÅBN Skyen

Realdania støttede projektet til at teste på 38 skoler rundt i landet. Resultaterne i midtvejskonklusionen var, at ÅBN Skyen havde haft en væsentlig effekt på indeklimaet. Og kombineret med undervisning, kunne CO2-niveauer over 2.000 ppm næsten elimineres.

EN INTUTIV LØSNING TIL ET SUNDT INDEKLIMA MED ÅBN

Åbn er en virksomhed fra DTU, der har udviklet en intuitiv løsning til et godt indeklima, SKYEN.
SKYEN måler CO2 niveauet i lokalet og fortæller børn og voksne, hvornår det er på tide at lufte ud. SKYEN lyser blåt når indeklimaet er godt, og rødt når indeklimaet er dårligt.
Udover SKYEN har Åbn udviklet et sæt undervisningsmateriale til 4 lektioner i Natur/Teknik, der lærer børnene om sund luft, og vigtigheden af at opretholde det gode indeklima

Forfatter: /KL.7 – Implement Consulting Group

Få mere info om indeklima her.

Læs her for mulighed for tilskud til dokumentation af virksomhedens CO2-udledning.