Dimensionering af solceller er en vigtig størrelse i valg af anlæg
Solceller på taget

Optimeret dimensionering af sol celler (PV) er alfa omega efter min mening. Som ved varmepumper, er jeg i forbindelse med flere leverandører, og her er mit mål er at have det fulde overblik over det samlede solcellemarked i Danmark – eller i hvert fald udbyderne af løsningerne.

Jeg gør meget ud af at assistere med at beregne rette dimensionering af et solcelleanlæg. For det kan blive en dyr fornøjelse at lave en for stor investering, så I producerer for meget om sommeren, mens det ikke batter helt så meget i de mørke måneder.

Omvendt kan det også være dumt at købe for lille anlæg, da selve opsætningsomkostningerne, opstartsomkostninger, forhandlinger og generelt timer på projektet sagtens kan bære lidt større dimensionering, hvis ellers det spiller an overfor et kig på marked og jeres generelle forbrug – samt selvfølgelig de gældende betingelser på markedet for solceller i den givne situation.

Og netop betingelserne har historikken jo vist være en meget svær størrelse. For skiftende politiske holdesteder, kan sende afregningen i helt andre retninger i forhold til, da projektet blot var på tegnebrættet.

Dimensionering af solceller (PV-anlæg) bør vælges med omhu

Det har selvfølgelig meget med jeres forbrugsprofil at gøre – og om denne eventuelt kan ændres i fremtiden. Men ved at tænke totalomkostningerne i anlæggets levealder ind helt fra starten af investeringen, tror jeg på, der kan blive råd til endnu smartere og effektive investeringer samtidig med investeringen i egenproduktion.

Altså får I gennem MPS-SOLUTIONS en medspiller, der ikke blot fokuserer på at sælge jer et solcelleanlæg – men netop på at få det rette anlæg til jeres situation. Hvis det overhovedet er relevant med solceller. Alternativer som deltagelse i en PuljePPA gennem MPS-SOLUTIONS vil jeg vove at påstå vil have højere værdi.

Samt hos mig får I oplyst, det jeg tænker man bør overveje – oftest er priserne producenterne bruger i deres tilbud ikke opdaterede. Og det er træls at investere med forventning om, at anlægget er tjent hjem på 5 år, hvis det faktisk tager 8. Men det omvendte selvfølgelig også kan være muligt, som nu med meget høje elpriser, at anlægget er tjent hjem over meget kortere tid – hvormed I måske har endnu mere kapital til yderligere investering eller måske et større anlæg.

Grøn strøm
Grøn el fra solceller

Læs fx indlæg på ing.dk her omkring netop, hvad man bør overveje i forbindelse med investeringen i sol cellerne.

Kapitalinvestering i solcelleparker

Det er også en mulighed at sætte investeringen i solcelleparker i samarbejde med et investeringsselskab. Her er udregningerne noget anderledes, så det bør regne grundigt igennem – men er fint alternativ, såfremt I som virksomhed måske ikke har tag, der kan holde til og er dimensioneret til den størrelse anlæg I ønsker.

I kan også læse om batterier her – om end det er husstandsbatterier, kan det være en opstart på at skaffe indblik i mekanismerne bag anlæggene og hvilke overvejelser, der skal med under investeringsfasen. Link.

Lovpligtigt og light energisyn

Ladestander uden stavnsbinding

SENESTE ARTIKLER

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere