Dyrere opladning af elbiler giver fordelen ved elbilerne et unødvendigt gok i nødden oveni en allerede hårdt presset økonomi rundt omkring.

Dyrere opladning af elbiler
Dyrere opladning af elbiler

Tag kontrollen retur

Man bør have kontrol over egne omkostninger og dermed også ladepriser. Den holdning har jeg stadig. Budgetsikkerhed, kontrol og dermed viden om fremtiden for virksomheden er vigtig. Især den nuværende krise viser et tydeligt tegn på værdien af dette. Ja, måske betaler man en risikopræmie – men prissikring i nuværende energimarkeder, er efter min overbevisning stadig rettidig omhu.

Væk er de gode gamle dage

Med regeringens udspil om udfasning af naturgas hurtigst, er vejen banet for en endnu hurtigere overgang til elektrificering. Dog viser elnettet til stadighed tegn på skrøbelighed – vi havde så sent som for en uge siden et kort udfald på nettet her i Sorring, hvor jeg bor. Varmepumper, elbiler etc. vægter højere i dagens forbrugsmix.

Den hastige elektrificering er med til at drive elpriserne i vejret. Jovist, Norge oplever rekordlav vandstand i vandreservoirs i øjeblikket – men selv i normal-år kommer vi aldrig tilbage til de ”gode gamle dage”, hvor vi fik billig norsk vandkraft til DK om dagen og sendte billig Tysk atomkraft den anden vej om natten.

Kabel-forbindelser til udlandet udbygges og Norge er allerede dybt presset af kablet til England, der suger løs i alle vågne timer. Tysk atomkraft står til at blive lukket fuldstændig 31. december i år. Det stabile forbrug er derimod tiltagende med datacentre osv. på vej ind i Danmark bl.a. Læg dertil nu de stigende forbrugsprognoser fra bevægelsen hurtigere væk fra naturgas. En perfekt storm? Pilen peger oftest kun én retning i hvert fald.

Dyrere opladning af elbiler – men stadig muligheder

𝗗𝗲𝗿 𝗲𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗱𝗶𝗴 𝗺𝘂𝗹𝗶𝗴𝗵𝗲𝗱𝗲𝗿 i elmarkedet …men det er blevet væsentligt vanskeligere. Det ved de fleste af os allerede – fragtrater stiger, prisen på mælk er tordnet i vejret, råvaremangel mv. Det er blevet meget sværere at gennemskue, om prisen er fair og attraktive eller sælger fastholder samme procentvise dækningsbidrag ved en underliggende pris på 200 ift. da prisen var 20. Og om der regnes rigtigt. Det kræver erfaring og kendskab til markederne. – bedøm selv i nedenstående graf…

Prisstigninger på opladning af elbiler
Elpriser og gennemsnit for mps-solutions kunder

Kontakt.

(ᴘs: ᴍɪɴ ᴅᴀᴛᴛᴇʀ ᴠᴀʟɢᴛᴇ ꜰᴀʀᴠᴇɴ ᴘᴀ̊ ɢᴇɴɴᴇᴍsɴɪᴛsᴘʀɪsᴇɴ ᴍɪɴᴇ ᴋᴜɴᴅᴇʀ ʜᴀʀ. Pʀɪsᴇɴ ᴇʀ ꜰᴏʀsɪᴍᴘʟᴇᴛ, ᴍᴇɴ sᴛᴀᴅɪɢ ᴠæɢᴛᴇᴛ ɪꜰᴛ. ᴠᴏʟᴜᴍᴇɴ ᴏɢ ᴅæᴋᴋᴇʀ ᴘʀɪssɪᴋʀɪɴɢᴇʀ ɪ ᴘᴇʀɪᴏᴅᴇɴ ꜰʀᴀ 2022 ᴛɪʟ ᴏɢ ᴍᴇᴅ 2027)

Besøg min side for Go2Green Energy ApS her.

Læs også:

Pris for 1 kWh (fordeling)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere