ELFORBRUG 2023

Statistikker over elforbrug i Danmark mm

Overblik over elforbrug i Danmark

Det danske elforbrug – historik

 

Det danske elforbrug har været stødt stigende gennem de sidste mange år med små bump på vejen. 2022 blev dog et markant anderledes år, hvor private såvel som virksomheder rundt omkring i hele Europa fik sparket gang i voldsomme energibesparelser. Dette både på naturgas, men også på strøm, er det tydeligt at se en nedgang.

Herunder ses graf over elforbruget i Danmark gennemsnitligt pr dag for januar måned de enkelte år. Under det en oversigt over gennemsnittet for hele året. Det virker på grafen herunder tydeligt, at elforbruget i starten af 2023 fortsat ligger lavt, når vi sammenligner med de seneste år. Det er ligeledes i tråd med den generelle tendens i hele Europa, samt det faktum, at vejret ikke har budt på bidende vintervejr.

Gennemsnitligt elforbrug i Danmark
Gennemsnitligt elforbrug i Danmark

Noget tyder på strømforbruget er en anelse stigende igen ovenpå mange måneder med nedgang i forbruget. Januar måned i 2022 bød dog også på meget mildt vejr, hvorefter kulden tog over. Pt. ser der ikke ud til at komme hård frost i februar 2023, så om forbruget der vil falde, bliver spændende at følge.

 

Elforbrug i Danmark og øvrige lande, vi grænser op til (inkl. Finland)

Her et overblik over elforbruget i de forskellige lande, som vi snart er forbundet med. Finland linker vi ikke direkte op til, men England får vi forbindelse med ultimo 2023, hvor Viking Link bliver taget i brug.

Grafen er interaktiv, så når du holder musen over grafen, kan du se de enkelte tal for hvert land for hvert år. Elforbruget for NordPool er samlet elforbrug for Finland, Sverige, Norge og Danmark.

Se data hos fx Energistyrelsen her.

Seneste artikler

CO2-udledning Danmark 1990-2021

Danske landvindmøller knockoutet af atomkraftværk i 2022

Alle landvindmøller placeret i Danmark - og lad os sammenligne med et enkelt atomkraftværk i Sverige: Forsmark. Bliver du...
Erhvervshuysene og Erhvervsministeriet om CO2. Lær fx om CO2-kompensering

CO2-kompensering og andre smarte ord

CO2-kompensering – batter det egentlig noget, alle de smarte løsninger, der øjensynligt får problemerne med CO2-udledning til at forsvinde?

Guldet falder på energikøbmænd

2 millioner i gennemsnitsløn hos spekulanter

Norlys Energy Trading har haft et så godt resultat i 2022, at der er udbetalt 2 millioner i gennemsnitsløn til virksomhedens 168 medarbejdere

Energimægling og forhandling

Energiminister: send pengene retur til ejerne tak

Energiministeren tror, han kan få afklaret forløbet om milliard-bonusser i selvsamme energikoncerner, han mødes med – send hellere pengene retur

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere