Kære Lars Aagaard / klima- og energiminister

Arrogance klæder sjældent folk (https://t.ly/E8ya1).
At udtale sig nedladende er endnu sjældnere en god ide, især som energiminister.

Lars Aagaard - Klima-, Energi- og Forsyningsminister (kefm)

Til Energiministeren: Det har konsekvenser for nogle

Sol- og vindmøller har konsekvenser – især for direkte naboer. Vindmøller er ikke fuldstændig støjfri og solceller kan give genskær etc. Solceller og vindmøller er omvendt nødvendige efterhånden, da du og andre politikere ikke ønsker mere stabil produktion i form af fx atomkraft.
Men det er ikke hr og fru Jensens skyld, at vi har smidt alt stabil produktion overbord snart, så hop venligst ned fra din piedestal inde i kefm (klima- energi og forsyningsminister i SVMregeringen).

Tyskland lukkede 3 værker 15. april, der producerede 33 TWh i 2022 – mere udledningsminimal strøm end den samlede danske vind- og solcelleproduktion i 2022. Der i rekordåret producerede 21 TWh (1 , 2 , 3)

Vi har brug for sammenhold fremfor splittelse fra en energiminister 2023!

Green Power Denmark med på at plastre samtlige havarealer til med vindmøller

For mens din tidligere kollega i Green Power Denmark; Kristian Rune Poulsen (https://t.ly/F7sq) mener at vi kan:
“…blive det nye grønne kraftværk i Europa med alle vores havarealer, hvor vi kan stille havvindmøller op…”
Er vi andre realister – og i øvrigt er vi flere, der også gerne vil bevare blot noget af det Danmark er kendt for – vores skønne natur og kystområder.

Der er brug for vi kigger med de realistiske briller på vores energimarkeder, for i øjeblikket smadres vores konkurrenceevne fuldstændig. Det bevirker at virksomheder har det svært i konkurrencen med Asien, der ikke er bleg for at sætte kulkraftværker og atomkraft op.

Så kære Energiminister Lars Aagaard – lad os snakke problemerne igennem. Lad os arbejde sammen – men lad os først og fremmest snakke ordentlig til hinanden. Flere virksomheder og private husholdninger fik stryg da energipriserne rasede sidste år; så måske det er fair, der skal lidt flere penge den anden retning. Det bevidner de afsindige bonusbeløb ret kraftigt om.

Svært at trænge igennem

Jeg har forsøgt at trænge igennem en del de sidste mange måneder.

Det er og bliver dog et nærmest lukket debatforum, hvor der sprøjtes kommentarer ud fra Green Power Denmark. Men vi er flere og flere, der ikke lader os spise af med stilhed. For når man som jeg ser det hele fra forbrugernes side, så er der død og pine nødt til at ske et eller andet. Det haster – og kan måske tilmed være rimelig sent.

Det er voldsomt at læse nyheder om, hvor meget kul- og kernekraft der tilføjes energisystemerne i andre verdensdele – og med det kan man stadig have betænkelighed omkring vores konkurrenceevne desværre.

Og klimaet – giver ikke ret meget for penge, afgifter eller andre måder at kontrollere vores forbrug på her – når udledningen blot flytter til mere ligeglade områder.

Danmark er måske grønligt – men vi skal gerne beholde energiforbruget her; for ellers nytter det ikke at vores VE-andel stiger eller andre tal, som der styres efter 😏

Jeg har håb endnu, for jeg tror vi kan være endnu bedre til at udnytte vores vedvarende energiformer, så Tyskland fx ikke slukker vores møller så ofte – men der er dæleme lang vej til at erstatte 33 TWh.

Jeg forsøger selv at være fortaler for Energifællesskaber, hvor der kommer noget styrke retur til energiforbrugerne, da vi ikke som samfund kan overleve i længden på, at vi som pt. kører energimarkederne på baggrund af spekulation og en kortsigtet tankegang.
Vi taber simpelthen det virkelige væddeløb med det. Europe taber den hybridkrig, vi befinder os i på energien.

Andre artikler om energipolitik