Energirådgiver start her: Virksomheder der bruger ressourcer på energirådgivere til at gennemgå energiforbruget, bør holde blik på selve energiprisen i processen. At sænke forbruget er selvfølgelig rigtig godt. For klimaet, for bundlinjen og ofte også for medarbejderne, da fx et bedre indeklima fx både kan højne effektiviteten hos den enkelte medarbejder, mens det også kan skabe et bedre arbejdsmiljø.

Ejer Mogens Pilgaard Sørensen.
Energirådgiver start her.
Energimægler og virksomhedsrådgiver

Så ja, overskriften er måske tenderende til det provokerende, men når jeg tænker på mig selv som uvildig energirådgiver, gør jeg det med baggrund i, at der gerne skal være kontinuitet i de beslutninger I tager som virksomhed. Så I har råd til at være med i det lange løb, og altså dermed kan få gavn af de eventuelle energibesparelser I måtte finde i samarbejde med en rådgiver.

Pris og omkostninger er de bærende elementer

Energirådgiver – start her: det hele kommer ned til omkostningerne. For det nytter ikke meget på virksomhedens bundlinje, hvis I bløder pga. galopperende prisstigninger i alt fra havregrynene om morgenen til jeres omkostninger til el, naturgas og andre energiformer trods energibesparelser.

Derfor er det vigtigt tidligt i processen omkring jeres energiforbrug at tænke priser ind i det. Mange har kørt på spotpriser de sidste år – fordi de var lave i 2020 og fordi el-handelsselskaber og andre i 2022 ikke var meget for at stille faste priser til deres egne kunder og dermed ejere – nemlig jer virksomheder eller på anden måde andelshavere i selskaberne.

For mens en virksomhed måske har sparet 10-20% på energiforbruget, kan priserne på det strøm eller naturgas der trods alt stadig må bruges for at køre forretningen rundt være steget med adskillige hundrede procent i løbet af 2022 pga. de stigende energipriser.

Energirådgiver: Tag skeen i egen hånd

I 2022 var det altså vanskeligt i el- og gasmarkederne. Fordi når I fik besøg af sælgeren fra jeres elhandelsselskab havde disse oftest kun ét produkt med under armen. Og det var et spotprodukt – altså variable priser, hvor I som kunde sidder med aben, hvis priserne fortsatte op.

Jovist, selskaberne er presset af høje kapitalkrav overfor børserne, men når de stadig kan drive store handelsafdelinger rundt med måske 130 ansatte – så kan det virke noget omsonst, at et sådant selskab kan handle i hverdagen, men ikke stille jer som kunde nogle faktiske priser. For priserne findes i markederne. Og der er muligheder endnu. Derfor er det vigtigt, at I som selskab tager styringen tilbage.

Jeg giver gerne et overblik over jeres situation og fakta omkring markeder, mulighederne nu, og hvilke risici I står overfor. Det tænker jeg er bedre end at fortsætte blindt med at satse på rød. Så skal jeres energirådgiver nok finde et bedre sted at placere pengene.

elmarkedet er ofte ren spekulation
Spil aldrig for mere end du har råd til at tabe

Energibesparelserne kan nås

Det er muligt at gå en overkommelig fremtid i møde. Hvis I tænker jeres energiforbrug samt priserne ind i det. En energirådgiver kan være starten, men det sker også kun, når I ser virkeligheden i øjnene og ikke blot “ser tiden an”. Der skal ske noget hos jer. Med forbruget og nok også jeres medarbejderadfærd. Foruden selvfølgelig elprisen, som jeg er skarp i at rådgive omkring.

Jeg har stærke samarbejdspartnere indenfor stort set hele energimarkedet. Min egen spidskompetence er dog overfor jeres energipriser – men dét er også et stærkt udgangspunkt. Derfra kan vi se på energibesparelser, jeres forbrugsmønstre og ønsker til fremtiden. Det er muligt at tænke solceller eller ladestandere ind i løsningen, så hele virksomheden tænkes ind som et hele.

Det er jeg i verden for – netop at skabe overblik for jer og være med til at samle trådene, så I lykkes med at overleve i denne verden med fuldstændig vild inflation og prisstigninger på alt.

Større kunder med PPA-aftaler – pas på risikoen

Har I et stort elforbrug, kan det være I allerede går i tanker omkring en PPA-aftale, hvilket er et varmt emne i elmarkedet – hvor man køber sig ind i et produktionsprojekt tidligt i processen for dermed at være med til at opstille grøn strøm – og altså samtidig få muligheden for at kunne markedsføre sig med det.

Der er dog markante risici forbundet med disse, og det er vigtig at læse alt nøje igennem og finde alle ting med småt, så ej heller det er en løsning, der sådan uden lige underskrives. Her har jeg specialiseret mig i at opbygge energifællesskaber, og i starten af 2023 håber jeg at kunne breake nyheden omkring den første Pulje-PPA fra MPS-SOLUTIONS.

Havregrynene om morgenen ved jeg ikke helt, hvordan man skulle kunne prissikre – men der er stadig muligheder i energimarkederne. Men det kræver handling.

– Mogens
atomkraft giver lav co2-udledning
Atomkraft giver lav CO2-udledning

Der er heldigvis samtidig nye vinde over atomkraft, der de sidste år har vundet indpas hos befolkningerne igen – men Tyskland har stadig på sinde at lukke de sidste atomkraftværker, som dog fik en længere løbetid, før de lukker ned. Men generelt er det helt sort at lukke disse værker, da vi jo stadig bruger kul og sågar olie til elektricitetsproduktion – og der ville jeg foretrække atomkraft til enhver tid.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere