Kundecases med energi

Kundecases gennem 2021-2023

“Vi er super glade for vores samarbejde”

Symbion A/S er Danmarks største forretningsmiljø for innovative virksomheder og er kendetegnet ved sin iværksætterånd, da stedet er oprettet som non-profit fond, med formål om at skabe tættere samarbejde mellem erhvervsliv og universiteter.

Rasmus Jørgensen, Innovation Manager fra Symbion A/S udtaler:

Vi benytter MPS-SOLUTIONS som uvildig energimægler til at finde de bedste aftaler, udvælge de bedste leverandører samt foretage beslutninger omkring hvilke energiaftaler vi skal vælge.

Mogens giver os faglig kompetent sparring på hvordan vi bedst muligt benytter vores energidata til at beregne vores emissioner.

Mogens har bl.a. også hjulpet med at indkøbe RECS-certifikater fra danske vindmølle-producenter samt har arbejdet med os i retning af, at undersøge, hvordan en PPA kan blive en mulighed for en kunde som os.

Symbion - kunde hos MPS-SOLUTIONS
UN Mobilkraner kunde hos mps-solutions

Kundecase: Første kunde sparede 31%

MPS-SOLUTIONS første kunde, UN Mobilkraner, var glade for deres leverandør gennem mange år. Derfor indgik direktøren og jeg aftale om at give det et forsøg. UN Mobilkraner var klar på at fastlåse elpriserne, da de i efteråret 2021 allerede havde en fornuftig fastprisaftale på naturgas.

Vi mødtes to timer senere – for at se, om jeg kunne stå distancen. For samtidig med Niels Hofmann selv fik pris fra sin daværende leverandør, havde jeg skaffet priser fra leverandører, jeg tænkte kunne spille ind. Jeg havde klargjort al information, så det var ligetil at regne for elselskaberne og derfor fik jeg en del bud.

Resultatet blev, at UN Mobilkraner skiftede elleverandør og fik en aftale 31% billigere, end deres daværende selskab tilbød. På samme dag, på samme tidspunkt.

Verdensmål nummer 17

“Først vil jeg lige takke dig for deltagelsen ved mødet med leverandøren, og det er både for din grundige forberedelse og skarpe indspark. Det fik ligesom banen kridtet tydeligt op. Så, pissegodt arbejde.”

Kristian Schultz Breinbjerg

Technical Engineer, tvilum

Kundecase: Rådgivning om PPA

Jeg har været i forhandlinger om forskellige PPA-kontrakter allerede det første år af min selvstændige virksomheds levetid. Et forretningsområde, jeg brænder meget for – for det skal være til at købe bæredygtig strøm, men samtidig vil jeg sikre, at virksomheder ikke render ind i greenwashing-skandaler eller shitstorms. For mange virksomheder vil gerne den grønne omstilling – det besværliggøres blot af snørklede betingelser og uigennemsigtige kontrakter.

Det er ikke helt let at sikre så meget grøn strøm i elnettet, men det starter med vi er åbne omkring hvordan vi arbejder med det.

Netop derfor arbejder jeg på Energifællesskaber og Pulje PPA’ere, hvor mine kunder puljes sammen og dermed udnytter hinandens forskellige forbrugsprofiler og fleksibilitetsmuligheder. Til gavn for både de enkelte selskabers økonomi, sammenholdet og klimaet. Jo mere vi kan udnytte af vind- og solenergien, jo bedre udnyttes den fornybare energi nemlig.

Kundecase: Køb af fast pris el

Gennem 2022 kom en del kunder på fastprisaftaler på el men også flere på faste naturgaspriser. En stor del reagerede hurtig og før energipriskrisen for alvor satte ind i slutningen af sommeren 2022 – men enkelte kom i knibe, og det endte med at koste.

Her kan man vurdere, om beslutningerne var korrekte – men da de blev truffet, var der ikke andet at gøre. For virksomhederne var tætte på afgrunden, og for kunder med stort gasforbrug og elforbrug og olieforbrug, var en fastlåsning af elpriserne et nødvendigt onde for ikke at rammes af 3 stærkt stigende priser.

Nu er der mere ro om budgettet og der er udført risikostyring om elpriserne – og desuden  har en fx forlænget fastprisaftalen, så gennemsnitsprisen er kommet ned.

Carmen og Mogens på Unit01 i Silkeborg
Kundecase: Danhostel Viborg
Verdensmål 7

Kundecase: Risikostyring kort før Ruslands invasion af Ukraine

I starten af 2022 havde gaspriserne og elpriserne faktisk tabt lidt af pusten fra de store prisstigninger set i slutningen af 2021. Derfor kunne jeg hurtigt fornemme, at der i starten af februar ’22 var mere i gærde end godt var. Rusland rykkede på militæret og noget var på færde.

Selvfølgelig kunne ingen ane, at det ville ende med en invasion af Ukraine, men den 23. februar 2022 ringede jeg alligevel til Lene Hviid på Danhostel Viborg og fortalte, at såfremt hun ønskede faste priser, skulle det nok være snart.

Hun gav mig en fuldmagt, hvorefter jeg skaffede faste priser på el og naturgas. Resten er jo desværre historie, men priserne stak helt af dagen efter, da invasionen var en realitet og samtidig begyndte elselskaber og gasselskaberne at lukke for mulighederne for kunderne til at lukke risiko af ved faste priser.

Udpluk af referencer og reviews fra kunder

Opdateres løbende. Jeg gør mit for at deltage i samfundsdebatterne omkring vores energimarkeder, da jeg dybest set mener, at vi har brug for nye designs og metoder i fx elmarkedet. Det er ikke optimalt at få mennesker bliver millionærer blot ved at handle strøm frem og tilbage, mens resten af samfundet køres i sænk og mister konkurrenceevne.

Interviews og medvirken i tv-indslag og artikler

FINANS.DK | 12-06-2023 | DEBAT: Energikøbmand glemmer hurtigt

– Små samfund mistede dagligvarebutikker, virksomheder drejede nøglen og private måtte slukke varmen, mens energikøbmænd høstede milliarder.

Debatindlæg som svar til InCommodities direktør Jesper Johanssons indlæg på samme medie dagen før. Læs mere

—–

TV MIDTVEST – TV-indslag | 28-05-2023 | 19:30 Nyhederne

De negative elpriser 28. maj 2023 sendte TV MIDTVEST forbi til interview om den historiske situation.

Ikke siden 2012 har elpriserne være så lave, som de var i dag. Årsagen er store investeringer i solenergi. Se indslaget her

—–

TV Midt Vest | 28-05-2023 | Historisk lave elpriser: Forbrugere i vest tjener penge på at bruge strøm

– Vi er generelt blevet gode til at spare på strømmen – men i dag, skal man måske gå den anden vej, og bruge lidt mere, siger Mogens Pilgaard Sørensen.

Han er ekspert i energirådgiver og betragter dagen i dag, som ganske særlig.

Det hele kulminerer i en solrig pinse, hvor danskerne bruger mindre strøm, og så kom altså dagen, hvor priserne ramte et historisk lavt punkt. En dag, som Mogens Pilgaard Sørensen allerede havde spået.

– Det er et udtryk for, at vi i øjeblikket får opstillet meget solenergi lidt for hurtigt, for vi skal også nå at finde noget, der kan absorbere produktionen. Power-to-X anlæg ville være et element, som kunne benytte noget af alt energien til at lave ammoniak eller brint, siger han.

Læs artikelen hos TV Midt Vest her

—–

TV2 News + TV2 artikel | 28-05-2023 | Danmark oversvømmet med billig energi

Jeg var live igennem på TV2 News 28. maj kl. 8:00, men desværre er klippet ikke tilgængeligt online efterfølgende.

Dog skrev de en artikel omkring de meget negative elpriser 28. maj, hvor der bl.a. står:

Usikkerhed smitter af på markedet

– Situationen, som indtræffer klokken 13 i dag, er særlig speciel, fordi der er afgiftsfritagelse det første halve år.

Det påpeger Mogens Pilgaard Sørensen, der er energimægler og rådgiver i MPS-SOLUTIONS. Læs artiklen hos TV2 her

—–

Montel Weekly Podcast

– In a follow-up, we hear why Denmark’s energy consumers are up in arms over the profits made by the country’s trading houses. Details over Energi Danmark bonus – promised, then withdrawn – have only added to the uproar. Listen to a discussion on profits, bonuses and allegations of market abuse from the perspective of energy consumers. Is there, a more equitable way of sharing the vast proceeds of these firms?”

Host: Richard Sverrisson – Editor-in-Chief: Montel – Guest: Energimægler Mogens Pilgaard Sørensen, MPS-SOLUTIONS

Spotify – Apple – Google Podcast – Buzzsprout

—–

TV2 Øst – TV-indslag | 23-04-2023 | Byrådsmedlem vil have undersøgt SK Energi

Jeg blev interviewet til TV2 Øst omkring sagen, hvor SK Energi opsagde fastprisaftaler på el og naturgas i august 2022.

Se hele nyhedsudsendelsen her

TV2 Øst | 23-04-2023 | Energiselskab brød reglerne – nu vil politiker kulegrave sagen

Mogens Pilgaard Sørensen har i en årrække handlet med energi og driver i dag virksomheden MPS Solutions, som rådgiver virksomheder om køb af energi. 

Han er stærkt kritisk overfor det, der er foregået i SK Energi, hvilket han tidligere har beskrevet på sin egen hjemmeside.

Læs artiklen her

Læs også om TV2’s besøg eller indlæg fra Ritzau

—–

B.T. | 21-04-2023 | Næsten 85.000 danske husstande får ekstraregning: ‘Bliver kørt fuldstændig over’

BT bragte en del af artiklen fra Finans.dk – Gå til BT-artiklen.

—–

Finans | 21-04-2023 | Ingen jubel over ny prismetode fra Energinet: »Timingen er bestemt ikke god«

Når ekstraregningen får Mogens Pilgaard Sørensen til at konkludere, at titusindvis af private solcelleejere bliver kørt fuldstændig over, hænger det bl.a. sammen med, at de grønne elproducenter i 2012 blev lovet, at der ikke ville blive pillet ved deres afregningsvilkår før tidligst i 2032.

Læs artiklen her

—–

Esmark | 05-11-2022 | Guide: Sådan gør du dit sommerhus mere energivenligt

Den grønneste energi er den, vi ikke bruger. Derfor kan det altid svare sig at gennemgå energiforbruget i sommerhuset. Med energiprisernes himmelflugt er der dog endnu flere penge at hente i besparelserne, hvilket også kan gavne lejerne af sommerhuset.

– Energistrateg og virksomhedsrådgiver mps-solutions, Mogens Pilgaard Sørensen. Læs artikel med gode råd her

—–

Esmark.dk | 04-11-2022 | Sommerhusudlejning i Danmark

Alle de ovenstående råd til at spare på energien i sommerhuset er godkendt af energimægler og ejer af mps-solutions, Mogens Pilgaard Sørensen, som har 15 års erfaring inden for energimarkedet. Læs deres guide her

—–

Midtjyllands Avis | 28-10-2022 | Lokal energimægler ser stor mulighed for virksomhederne

Et stort fald i gaspriserne er en gylden mulighed for at sikre virksomheden mod kommende gigantudsving. Mja dk bringer artikel, hvor jeg snakker om at man som virksomhed kan påbegynde sikring – og med det mener jeg at opstarte arbejde med en med tiden grundig energistrategi. Læs artiklen her.

 

—–

JydskeVestkysten | 20-09-2022 | Tusindvis kræver mærkbar del af elregning fjernet

Jeg ser risiko for, at vinterpriserne bliver højere, end vi har været vant til, – MOGENS PILGAARD SØRENSEN, ENERGIMÆGLER

Læs artiklen på jv.dk.

Vesters Grusgrav reference hos MPS-SOLUTIONS

Energimægler
Erfaring kommer ikke over natten og svære energimarkeder kræver nok et ekstra sæt øjne på jeres situation. Jeg er 100% uafhængig, og tjener altså aldrig penge fra andre end jer som min kunde. Dermed sikres I, at jeg altid arbejder på den ubestridt bedste løsning for jer – og ikke pseudo-arbejde for at opfylde KPI-mål eller være på kundekorstog.

KØBERRÅDGIVER
Krævende markeder kræver kendskab til regnemetoderne i markedet, muligheder samt hvilke selskaber, man bør kunne regne med. Tag mig med som rådgiver, så sparer I en masse fodarbejde på at undersøge markedernes forskellige sider. Jeg kender dem.

Kristian Schultz Breinbjerg, TVILUM

“Først vil jeg lige takke dig for deltagelsen ved mødet med leverandøren, og det er både for din grundige forberedelse og skarpe indspark.

Det fik ligesom banen kridtet tydeligt op.

Så, pissegodt arbejde.”

Arne Eike, telefonHuset

“Seriøs fyr , selv om han snakker om ting der kræver et ekstra eksemplar af den danske ordbog.

Vil kunderne det bedste – og har en fin fornemmelse af hvor markedet er på vej hen.

Helt afgjort en seriøs spiller når det handler om at afdække risici på energimarkedet”

Dennis Ankersen, Them Hallerne

“Vi bruger mps-solutions som energimælger og energi rådgiver.

Vi føler at rådgivningen er blevet taget meget seriøst, vi kan se at MPS-SOLUTIONS har sparret os en del over de næste 3 år så vi er meget tilfredse.”

Lene Hviid, Danhostel Viborg

Selv om vores el og naturgasregninger har taget en himmelflugt, ville det have været meget værre, hvis ikke Mogens havde kæmpet for os og fået en fin aftale i stand.

Tak for indsatsen og et fint samarbejde.

Vi kan kun anbefale at indgå samarbejde med mps-solutions.”

Mette Munk, Queue-it

“TAK Mogens! Jeg kigger på det i næste uge. Og tak for i går.

Det er fantastisk, at du nørder helt ud i dit felt – det er en smittende entusiasme”

John Rasmussen, Woodtoy

“Super hurtig reaktion, og heldig at få fasprisaftaler lukket inden gasselskaberne lukkede for muligheden.

Godt arbejde Mogens”

Per Andersen, United Foam

I et ret uoverskueligt energimarked, har vi søgt hjælp hos MPS-SOLUTIONS. Vi har fået en kompetent og god rådgivning, som har givet os meget store besparelser på vores energiregninger.

MPS gør arbejdet for os og sikrer os den bedste og billigste løsning.

Vi havde aldrig selv fundet disse gode løsninger.

Kjarstein B. S. Danielsen, Maskinmesterstuderende

Følger MPS-SOLUTIONS på LinkedIn.

Jeg tager hatten af MPS-SOLUTIONS forslag og perspektiver på trods af at det budskab til tider er i mod strømmen eller spændingen på energimarkedet.

I hvert fald er min observation at opslag, der bliver postet, går ind for nuancerne i debatten og tør spørge om det nu er således med den grønne eller sorte strøm på markedet.

Tak skal du have for dit bidrag og inspirerende indlæg.

Danhostel Viborg blev kunde hos mps-solutions i februar 2022
Google anmeldelser af MPS-SOLUTIONS