Artikel på finans.dk – Moms gør hundedyr strøm endnu dyrere: Energikrisen får elkunders momsbetaling til at eksplodere

Momsbetalingerne fra danske husholdninger er vokset med mere end 2 mia. kroner siden 2020. Det sker på baggrund af de massivt stigende elpriser, som dermed gør krisen endnu værre hos hr og fru Jensen på Ligustervænget.

“Der er nødt til at ske noget meget snart”

– siger Mogens Pilgaard Sørensen til finans.dk, uafhængig energimægler og ejer af MPS-Solutions samt direktør i Go2Green Energy, om den galopperende momsregning i indhold i Jyllandsposten under Finans.

Elmarkederne og gasmarkedet for den sags skyld sætter nye rekorder hver uge og strøm handler historisk højt både i spotpriserne men også på terminsmarkedet for strøm ud i tid.

Med et forbrug på 4500 kWh om året, vil en familie med de stigende priser kunne se frem til en ekstra regning på omkring 17.000 kroner alene for den rå el. Dertil kommer så afgifter, transportomkostninger – den såkaldte tarifomkostning – samt moms.

Nødt til at ske noget fra politisk hold

I artiklen kommer jeg desuden ind på, at det er nødvendigt med en reaktion fra politikerne meget snart, og at de ikke blot kan gå i fuld valgmode allerede nu. For krisen venter på ingen.

“Elkundernes momsregning stiger jo enormt på grund af det her. Derfor burde politikerne kigge på momsen.”

– siger Mogens Pilgaard Sørensen til Finans, ejer af MPS-Solutions og direktør i Go2GreenEnergy
Elpriser slut august for de kommende år - moms gør billedet endnu værre
Danske elpriser for kommende år

Med max-priser set i både Frankrig og de 3 baltiske lande indenfor en måneds tid, tydeliggøres det blot endnu mere, at noget skal gøres, for at det hele ikke ender i totalt kollaps.

Artiklen i finans.dk nævner ydermere, at for hver 50 øre den underliggende elpris stiger, stiger private kunders momsregning med 1,6 mia. kroner.

Kontakt mig gerne for at høre mere om, hvad jeg kan hjælpe dig og din virksomhed med.

Ekstra Bladet valgte også at bringe uddrag fra artiklen fra finans.dk under en lidt mere provokerende overskrift i forhold til mine udtalelser. Men på en måde skal der snart sættes ind. Læs artiklen under overskriften “Statens store moms-fest: Tjener styrtendeprivate elkunder” – se link her.

Elpriser 2022

Pris for 1 kWh (fordeling)

____________________________________________

I kan altid gå på opdagelse i mit artikel-arkiv. Klik på en kategori eller søg efter bestemte emner. Har jeg ikke skrevet om det, er I velkomne til at kontakte mig omkring det. Så skriver jeg sikkert snart om netop det.