Morningscore Hall of Fame – Det er ikke hver dag, der er meget at fejre i tider med krig på europæisk grund, buldrende inflation, sprængninger på Nord Stream og mystiske droner flyvende rundt i Østersøen. Men derfor fejrer jeg også mig selv lidt, da jeg har været så heldig at blive kåret til den mest aktive kaptajn hos Morningscore.io.

Morningscore Hall of Fame september 2022-vinder
Se opslaget her hos Morningscore Odense

Morningscore er et dansk SEOværktøj, som jeg benytter til at optimere min hjemmeside i forhold til søgemaskiner – og der primært eller udelukkende Google. Google Search Console kan vise en del, men Morningscore gør det sjovere og mere overskueligt. Jeg valgte nærmest fra dag 1 som selvstændig at satse 99% på pull-markedsføring – altså at tiltrække kunderne. Det modsatte ville være push-markedsføring, hvor jeg ville kontakte kunder i ét væk og forsøge at pådutte dem mine ydelser.

Ikke noget ondt om push-markedsføring, men det har aldrig ligget let for mig at være den mest påtrængende sælger. Og salg er der jo rent faktisk i det at være selvstændig. Det kommer man ikke udenom. Nu snart et år inde i min selvstændige iværksætter-karriere, har jeg da også fået et helt nyt syn på sælgere. For langt de fleste er nemlig ikke de pistolskydende sælgere, vi alle hader fra telefonen.

Autodidakt hjemmesidebygger

I min tid som selvstændig, hvor jeg har arbejdet meget med hjemmesideoptimering gennem Morningscore, har jeg samtidig forsøgt at lære tricks af diverse sælgere – især på LinkedIn har der været interessante personer at følge. For det kræver noget som jyde at sælge. Noget jeg ikke har gjort siden jeg før min egentlige “karriere” stod bag skranken hos McDonald’s eller da jeg bookede møder og solgte forsikringer hos Codan i tidernes morgen. Jovist, jeg langede også en del fadbamser over baren i Klubben på Handelshøjskolen, men det er alligevel ikke helt det samme.

Nu er det hele mig, jeg forsøger at “sælge” – og det på godt og mindre godt. For jeg er jo stolt af den viden jeg bibringer mine kunder og den iver jeg 100% leverer i forbindelse med forhandling af energikontrakter eller andre forhandlinger med berøring indenfor energimarkederne. Og det vægter lidt anderledes – det er mit navn og ry, der er på spil hver dag.

Her har jeg valgt at kaste god energi i at blive skarp i selv at styre min hjemmeside. Et sats her fra starten, da jeg kunne have ringet ud i stedet. Men jeg tror nu engang på, at det kan give pote så at sige på den lidt længere bane. Og netop den længere bane passer godt til min tilgang til det at være selvstændig – for nok har jeg kæmpet for at opnår Hall of Fame op morningscore bloggen, men jeg er selvstændig iværksætter for at fortsætte netop det i mange år fremover – og være der 100% for jer som kunde.

Morningscore giver struktur på opbygning af hjemmeside

Og måske netop derfor ønsker jeg ved at benytte mig af Morningscore også at få folk til at finde mig – så de allerede fra starten har en eller anden ide om, hvem jeg er. Det giver en struktur i opbygningen af en hjemmeside, og deres gamification af arbejdet er også ret fedt. Mange af mine kunder kommer ligeledes gennem kontakter, og word-of-mouth eller mund til mund-metoden er jo nærmest den stærkeste salgskanal, man kan støve op. Så det hele bliver kogt ned til, at jeg er rigtig stolt over de kunder, der har valgt at stole på mig indtil videre.

De kunder, der vælger at købe energi gennem mig som energimægler og uvildig rådgiver, men også de selvsamme kunder, som vælger at stole på min rådgivning og at jeg har styr på mit. Og det arbejder jeg for hver eneste dag. Måske får jeg ikke løn 1:1 i forhold til de mange timer, jeg har investeret det sidste år – men glæden ved at udføre mit arbejde overstiger meget.

Tillykke til de andre vindere i Hall of Fame september 2022 også – de kan ses herunder.

Hall of Fame vindere hos morningscore

Og når vi nu er i hjørnet med snak om at være selvstændig iværksætter, kan du læse mere om, hvordan man som selvstændig skal passe på ikke at gå for lud og vand, også selvom krisen med bragende inflation banker på døren.

Skulle jeg være så heldig, at du har læst med hertil og rent faktisk sidder i en virksomhed, hvor du egentlig ikke rigtig ved, hvem der plejer at købe el eller naturgas – eller du har måske tilmed hørt snak i kantinen om, at det er noget I skal have bedre styr på, så tøv ikke med at kontakte mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere