Om MPS-SOLUTIONS – visioner for fremtidens energi

Energimægler MPS-SOLUTIONS live på TV2 News

Velkommen til MPS-SOLUTIONS, din pålidelige guide i energimarkedets komplekse landskab.

Med mere end tyve års ekspertise inden for energihandel, risikostyring og strategisk indkøb, er jeg specialist i retfærdige energipriser og solide vilkår for virksomheder.

Dyk ned i mit univers, og lad os udstikke kursen mod en bæredygtig og fremgangsrig fremtid.

Energimægler MPS-SOLUTIONS live på TV2 News

MPS-SOLUTIONS kæmper for jer som forbruger

Der er brug for CO2-reduktioner

Jeg sikrer, at I forstår hvert skridt på vejen mod et mere retfærdigt og bæredygtigt energiforbrug.

Sammen skaber vi en fremtid, hvor danske virksomheder trives og bidrager til fremtiden.

PROBLEM: Energi-Markedets Udfordringer

I en verden, hvor energi nærmest er lige så vigtig som luften vi indånder, står danske virksomheder over for uforudsigelige energipriser og komplekse aftaler, der kan true stabilitet og vækst. En usikkerhed der skaber presserende behov for risikostyring og strategisk indkøb af energi – en overvældende udfordring.

DEN VOKSENDE URO: Jeg kæmper for fremtidens energiforbrugere

Uden eksperthjælp kan virksomheder stå alene i kampen mod ustabile markeder. Det kan medføre omkostninger, lavere konkurrencedygtighed og endda risikere at flytte danske arbejdspladser til områder med et mere forurenet energimix.

Disse usikkerheder driver mig – en ild for at kæmpe for hver eneste virksomhed, der alle fortjener fair vilkår. Og netop derfor er jeg selvstændig.

LØSNING: MPS-SOLUTIONS’ Engagement

Med MPS-SOLUTIONS er jeg ikke blot en konsulent; jeg er en partner og vogter af jeres energirelaterede interesser. Min uvildighed er jeres styrke. Intet honorar drives af skjulte intentioner. Min tilgang er personlig, min opmærksomhed udelukkende fokuseret på jer og den virkelighed I oplever at stå i.

MISSION

– at levere skarp risikostyring ved køb af el, gas og grøn investering

PASSION

– fair gaspriser, elpriser og aftalevilkår

STYRKER

– erfaring og evnen til at skabe nye partnerskaber, så I opnår flere fordele

Kundecases – Eksempler på samarbejder

“Vi er super glade for vores samarbejde”

Symbion A/S er Danmarks største forretningsmiljø for innovative virksomheder og er kendetegnet ved sin iværksætterånd, da stedet er oprettet som non-profit fond, med formål om at skabe tættere samarbejde mellem erhvervsliv og universiteter.

Rasmus Jørgensen, Innovation Manager fra Symbion A/S udtaler:

Vi benytter MPS-SOLUTIONS som uvildig energimægler til at finde de bedste aftaler, udvælge de bedste leverandører samt foretage beslutninger omkring hvilke energiaftaler vi skal vælge.

Mogens giver faglig kompetent sparring på hvordan vi benytter vores energidata.

Mogens har bl.a. også hjulpet med at indkøbe RECS-certifikater fra danske vindmølle-producenter samt har arbejdet med os i retning af, at undersøge, hvordan en PPA kan blive en mulighed for en kunde som os.

Symbion - kunde hos MPS-SOLUTIONS
UN Mobilkraner kunde hos mps-solutions

Kundecase: Første kunde sparede 31% på dagen

MPS-SOLUTIONS første kunde, UN Mobilkraner, var glade for deres leverandør gennem mange år. Men direktøren gav mig et forsøg. UN Mobilkraner var klar på at fastlåse elprisen, da de i efteråret ’21 allerede havde en fornuftig fastprisaftale på gas.

Vi mødtes to timer senere – for at se, om jeg kunne stå distancen. For samtidig med Direktøren fik priser fra sin daværende leverandør, havde jeg skaffet priser fra andre leverandørerer. Jeg havde klargjort al information, så det var ligetil at regne for elselskaberne og derfor fik jeg en del bud.

Resultatet blev, at UN Mobilkraner skiftede elleverandør og fik en aftale 31% billigere, end deres eget selskab tilbød. På samme dag, på samme tidspunkt.

Først vil jeg takke for deltagelsen ved mødet med leverandøren, og det er både for din grundige forberedelse og skarpe indspark. Det fik ligesom banen kridtet tydeligt op. Så, pissegodt arbejde.

Kristian Schultz Breinbjerg

Technical Engineer, tvilum

Kundecase: Rådgivning om PPA

MPS-SOLUTIONS har været involveret fra kundens perspektiv i forhandlinger om PPA-kontrakter allerede fra start. Et område, jeg brænder meget for – for det er et område med markante risici for både køber og sælger af disse ofte lange aftaler.

Samtidig sikres I, at det bliver til at betale for den bæredygtige strøm, mens jeg sikrer, at I ikke render ind i greenwashing-skandaler eller shitstorms. For mange virksomheder vil gerne den grønne omstilling – det besværliggøres blot af snørklede betingelser og uigennemsigtige kontrakter.

Netop derfor arbejder jeg på Energifællesskaber og Pulje PPA’ere, hvor kunder køber ind sammen og dermed udnytter hinandens forskellige forbrugsprofiler og fleksibilitetsmuligheder.

Til gavn for både de enkelte selskabers økonomi, sammenholdet og klimaet. Jo mere vi kan udnytte af vind- og solenergien, jo bedre udnyttes den fornybare energi nemlig.

“Det grønne er i vores DNA”

Plastix er en clean-tech virksomhed, der omdanner brugte fiskenet til grønne plastik-produkter med 94% reduktion i CO2-aftryk i forhold til virgin-plastik.

Med kunder som BMW, er der lagt op til høje forventninger til den Lemvig-baserede genanvendelsesvirksomhed, og fremtiden vil kræve endnu mere af de cirkulære muligheder, som Plastix blandt andet hele tiden arbejder på at forbedre.

Plastix samarbejder med MPS-SOLUTIONS om forarbejdet til at komme på en Power Purchase Agreement i forbindelse med indkøb af elektricitet, så virksomheden også på den front går langt i jagten på en grønnere fremtid.

Som Hans Axel Kristensen, direktør i Plastix fortæller, ligger det nemlig i deres DNA at være grønne. Virksomheden er født grøn.

Plastix produkter
Kundecase: Danhostel Viborg
Verdensmål 7

Kundecase: Risikostyring før krig i Ukraine

I starten af 2022 havde gas- og elpriserne faktisk tabt lidt af pusten fra store prisstigninger i slutningen af 2021. Rusland rykkede dog på militæret og noget var på færde i februar 2022. Derfor kunne jeg hurtigt fornemme, at prisfald var på lånt tid.

Selvfølgelig kunne ingen ane, at det ville ende med en invasion af Ukraine, men den 23. februar 2022 ringede jeg alligevel til Lene Hviid på Danhostel Viborg og fortalte, at såfremt hun ønskede faste priser, skulle det være nu.

Hun gav mig en fuldmagt, hvorefter jeg skaffede faste priser på el og naturgas.

Resten er jo desværre historie, men priserne stak helt af dagen efter, da invasionen var en realitet og samtidig begyndte elselskaber og gasselskaberne at lukke for mulighederne for kunderne til at lukke risiko af ved faste priser. Noget der kostede mange alt for dyrt i den værste energipriskrise længe.

Kundecase: Køb af fast pris el

Gennem 2022 kom en del kunder på fastprisaftaler, før priserne stak helt af omkring sommertid – både på el men også på faste naturgaspriser. En stor del reagerede hurtig og før priskrisen for alvor satte ind.

Unit01 – et kontorfællesskab i Silkeborg – fik gennem MPS-SOLUTIONS indgået faste priser på strøm i slutningen af 2021, og kom derfor ind i kontrakterne, før priserne stak helt af.

Det var dog en hård beslutning, da priserne allerede i 2021 var steget historisk meget – men sådan er det med markeder – ingen kender morgendagen, for ellers sad vi alle på Hawaii.

Carmen, direktøren hos Unit01, fortæller at de lave elpriser har haft betydning for de virksomheder, der har haft adresse hos hende disse år.

Carmen og Mogens på Unit01 i Silkeborg

Risikostyring gennem to årtier

I hjertet af Søhøjlandets frodige natur, blandt skovens dybe ro og vandløbs stille hvislen, ligger en drøm forankret i retfærdighed og visionen om et stærkere Danmark.

Herfra, i Sorring nær Silkeborg, opererer jeg med en brændende ambition om at ændre energimarkedets landskab til fordel for jer virksomheder, der udgør rygraden i vores samfund.

Det er på tide, energien gives retur til alle, frem for milliarder havner hos de få. 

Det begyndte på Handelshøjskolen i Århus, hvor spirende ideer om risikostyring tog form i både bachelor- og kandidatafhandlinger. Disse studier formede grundlaget for en karriere, hvor jeg, som Sourcing & Trading Manager, Porteføljeforvalter og Trader har navigeret de turbulente farvande af globale finansielle markeder.

Over to årtier har jeg brugt min ekspertise til at forstå og mestre de kræfter, der former vores økonomiske virkelighed. Og dette bidrager jeg nu med hos jer.

Risikoanalyse med MPS-SOLUTIONS

Kristian Schultz Breinbjerg, TVILUM

“Først vil jeg lige takke dig for deltagelsen ved mødet med leverandøren, og det er både for din grundige forberedelse og skarpe indspark.

Det fik ligesom banen kridtet tydeligt op.

Så, pissegodt arbejde.”

Arne Eike, telefonHuset

“Seriøs fyr , selv om han snakker om ting der kræver et ekstra eksemplar af den danske ordbog.

Vil kunderne det bedste – og har en fin fornemmelse af hvor markedet er på vej hen.

Helt afgjort en seriøs spiller når det handler om at afdække risici på energimarkedet”

Dennis Ankersen, Them Hallerne

“Vi bruger mps-solutions som energimælger og energi rådgiver.

Vi føler at rådgivningen er blevet taget meget seriøst, vi kan se at MPS-SOLUTIONS har sparret os en del over de næste 3 år så vi er meget tilfredse.”

Lene Hviid, Danhostel Viborg

Selv om vores el og naturgasregninger har taget en himmelflugt, ville det have været meget værre, hvis ikke Mogens havde kæmpet for os og fået en fin aftale i stand.

Tak for indsatsen og et fint samarbejde.

Vi kan kun anbefale at indgå samarbejde med mps-solutions.”

Mette Munk, Queue-it

“TAK Mogens! Jeg kigger på det i næste uge. Og tak for i går.

Det er fantastisk, at du nørder helt ud i dit felt – det er en smittende entusiasme”

John Rasmussen, Woodtoy

“Super hurtig reaktion, og heldig at få fasprisaftaler lukket inden gasselskaberne lukkede for muligheden.

Godt arbejde Mogens”

Per Andersen, United Foam

I et ret uoverskueligt energimarked, har vi søgt hjælp hos MPS-SOLUTIONS. Vi har fået en kompetent og god rådgivning, som har givet os meget store besparelser på vores energiregninger.

MPS gør arbejdet for os og sikrer os den bedste og billigste løsning.

Vi havde aldrig selv fundet disse gode løsninger.

Kjarstein B. S. Danielsen, Maskinmesterstuderende

Følger MPS-SOLUTIONS på LinkedIn.

Jeg tager hatten af MPS-SOLUTIONS forslag og perspektiver på trods af at det budskab til tider er i mod strømmen eller spændingen på energimarkedet.

I hvert fald er min observation at opslag, der bliver postet, går ind for nuancerne i debatten og tør spørge om det nu er således med den grønne eller sorte strøm på markedet.

Tak skal du have for dit bidrag og inspirerende indlæg.

Invitation fra mig til dig

I MPS-SOLUTIONS, er jeres ambitioner mine mål, og jeres udfordringer mine kampe.

Sammen kan vi sikre en energifremtid, der ikke blot støtter jer som virksomhed, men også den verden, vi har fået lov at låne.

Lad os sammen gøre en forskel – for retfærdighed, for arbejdspladser, og for kloden.

Mere end bare forretning

MPS-SOLUTIONS er mere end en forretning; det er en livsstil.

I Sorring, hvor jeg bor med min kæreste Sussi, vores børn Magnus (2011) og Frida (2014), og vores legesyge golden retriever Simba, praktiserer jeg de samme værdier af samhørighed og ansvarlighed, der driver min forretning.

Fra livredder i Låsby Svømmebad til old boys-fodbold, venner og familie er hver handling en afspejling af mit engagement i vores samfund og en jagt på at forbedre klimaet gennem at fastholde energiforbrug i vores grønnere energimix, frem for det flytter til fx Asien, hvor der er mindre fokus på bæredygtighed og væredygtighed.

PS: Jeg elsker at løbe, så er du på Garmin Connect, er du velkommen til at connecte.

Mogens Pilgaard Sørensen og familie - Mogens, Magnus, Sussi og Frida