Optimer indeklimaet og få bedre inde-miljø med ICmeter
ICmeter måler temperatur-, lyd- og lysniveauer

Optimer indeklimaet og få bedre inde-miljø med icmeter – jeg har allieret mig med skarpe eksperter, der sætter fokus på indeklimaet. Både med henblik på at nedsætte energiforbruget, men samtidig henvendt til virksomheder, skoler, industri, landbrug og offentlige bygninger som fx museer, hvor indeklimaproblematikker identificeres og løses. Udover selvfølgelig at tage et kig på energiaftalerne.

Indeklima luftfugtighed, støj og lys

Luftkvalitet, støjniveau og mængden af CO2 på arbejdspladser og i hjemmet, kan være afgørende for menneskers trivsel og bygningers tilstand. Det er samtidig indeklimafaktorer, som vi kan måle og identificere. Skimmelsvamp er for eksempel et almindeligt symptom på et indeklima der ikke er optimalt, idet skimmesvamp trives fremragende i en relativ fugtighed på over 80 procent.

Fakta om skimmelsvamp

Skimmelsvampe findes over alt i naturen, og skimmelsvampe elsker fugt. Når den relative luftfugtighed (luftens indhold af fugt ved en bestemt temperatur) er over 80 procent, kan skimmelsvamp vokse på organisk materiale som tapet, træ, isolering, puds, gips-plader og stuk.

Ventilation og indeklimaproblematik

Det er vigtigt, at ventilationsanlæg, varmekilde, bygningens vedligehold og belastning fra menneskers adfærd (eller fx en varme- eller kuldeafgivende produktion) ikke modarbejder hinanden. Det kan resultere i dårligt indeklima, syge medarbejdere, dårligere indlæring hos skoleelever og for dyre varmeregninger.

Gode råd ved hjemmearbejde – invester i ICmeter

Jeg har efterhånden i flere år haft en stor del hjemmearbejde. Endnu mere qua at være selvstændig. Nu værdsætter jeg virkelig hvert møde med en kunde eller andre “ude i virkeligheden”. Det kan til tider være hårdt, at sidde alene – men heldigvis har jeg Simba, vores golden retriever, som jeg får et tiggende blik af indimellem og lange gåture og krammere af – inden børn og Sussi kommer hjem fra skole og arbejde.

Jeg giver herunder mine bedste tips til, hvad der kan gøre hjemmearbejdsdagen skøn og produktiv. Flere kommer løbende til, så kig bare retur i ny og næ – det vil min SEO også sætte pris på :O)

Læs om IC-Meter her.

Læs om ÅBN Skyen her.

Pas på sofaen

Hvem har ikke overvejet en morfar midt på dagen? Og man hører ofte, at et powernap kan give god energi.

Men det er en farlig vane – kan jeg sige med erfaring. For man får en dårligere døgnrytme, og det er altså noget, der tager tid at få tilbage.

Nyd fleksibiliteten

Sæt fx en vask over hver morgen, så den er klaret, når resten af familien holder fri.

Der kan også let ordnes liodt oprydning og støvsugning.

Det er dog vigtigt, at det ikke tager overhånd, for så kommer samvittigheden overfor arbejdspladsen til at æde dig op.

Benyt Teams o.a.

Teams er en fin måde at “være sammen” med kolleger, også når I arbejder. Man kan let mute sig selv, når man sidder koncentreret, og så ka I hver især snakke, når I har noget på hjerte.

Det kan blot være en time eller to om dagen – men gavner sammenholdet.

Brug tiden

Optimer indeklimaet - og pas på sofaen ved hjemmearbejde
Tiden kan hurtigt gå ved hjemmearbejde. Her er en plan for dagen næsten endnu vigtigere.

Når du har mulighed for det, så tag med ungerne til morgensang, gå en tur i solen eller gå i haven og få fingrene i jorden.

Det behøver ikke tage hele dagen, men jeg tror på der kommer noget virkelig god karma retur til virksomheden ved en gladere medarbejder

Fokus på indeklima

CO2-niveauet stiger proportionalt med antal prutter gennem en arbejdsdag. Og selvom vi måske ikke vil snakke om dem, så slipper vi altså alle en vind i ny og næ. Udluftning i hjemmet er en vigtig pointe – for på arbejdspladsen sker det nok automatisk.

Læs fx mere hos Daugaard Energi og få indeklima rådgivning her.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere