Energistyrelsen har lavet Strømpyramiden, som vi kendte det tilbage i tiden mht mad. Og den giver et hurtigt overblik, og kan let forstås af børn i familien, de enkelte medarbejdere mm.

Spareråd som at bruge strømmen, når den er billig eller når net-tarifferne er lavest, er vi efterhånden alle bekendte med og Danmarks samlede strøm forbrug og generelle energiforbrug tegner i retning af, at hele landet har sat voldsomt ind i forhold til at spare på energien.

Strømpyramiden fra Energistyrelsen - findes på sparenergi.dk
Strømpyramiden fra Energistyrelsen

Sparetiltag skal have mening

Der er stadig rigtig mange virksomheder, som har løbende konkurrencer omkring strømbesparende tiltag med en elforbrugsberegner eller udlodder præmier til kvartalets mest sparende afdeling eller andre tiltag. Alt sammen positivt, men det er i samme ombæring vigtigt at sige, at i og med energipriserne er faldet i pris, burde offentlige institutioner måske overveje at skrue en anelse op for temperaturerne hos medarbejderne.

Jeg sidder selv som eksamensvagt af og til, og det er med at have de tykke trøjer med for ikke at fryse – og det tror jeg altså ikke gavner på effektiviteten hos medarbejderne eller de studerende. Medmindre de selvfølgelig får lov at bruge løs fra toppen af Strømpyramiden og må sætte radioen på høj volumen og danse med.

Det spændende skal omsættes til vedholdenhed

De spændende konkurrencer og tiltag på arbejdspladserne skal nu omsættes til vedholdende ændringer i vaner, og energibesparelserne skal gerne være en naturlig del af hverdagen hos medarbejderne.

Derudover kan det være en ide at følge med i tendenser for fx elpriserne – føl elprisen time for time, men måske ikke de enkelte dage, men over lidt længere tid. Det forsøger jeg selv at sætte spot på ved at holde øje med elpriserne time for time over månederne.

Udnyt materialet fra Energistyrelsen

Energistyrelsen laver en del materiale udover Strømpyramiden, og det kan måske være et kig værd for jeres virksomhed. Klik her.

SENESTE ARTIKLER

 • Danske landvindmøller knockoutet af atomkraftværk i 2022
  Alle landvindmøller placeret i Danmark – og lad os sammenligne med et enkelt atomkraftværk i Sverige: Forsmark. Bliver du også overrasket? Forestil dig alle de møller du kører forbi til og fra arbejde eller måske spotter langs motorvejen fra mødet i eftermiddags. Læg dertil samtlige af de landvindmøller, der er i Danmark – det er over 4.000 møller i alt – fordelt som dette billede viser: Sundt med debat – men få eksperter skal ikke ødelægge det for resten Der pågår uendelig megen debat om atomkraft rundt om i samfundene – inkl. her i Danmark. Det ser jeg som et […]
 • CO2-kompensering og andre smarte ord
  CO2-kompensering – batter det egentlig noget, alle de smarte løsninger, der øjensynligt får problemerne med CO2-udledning til at forsvinde?
 • 2 millioner i gennemsnitsløn hos spekulanter
  Norlys Energy Trading har haft et så godt resultat i 2022, at der er udbetalt 2 millioner i gennemsnitsløn til virksomhedens 168 medarbejdere
 • Energiminister: send pengene retur til ejerne tak
  Energiministeren tror, han kan få afklaret forløbet om milliard-bonusser i selvsamme energikoncerner, han mødes med – send hellere pengene retur
 • Ny priskrise 2023 klar i kulissen bag tørkeindex?
  Ny priskrise lurer i kulisserne. For tørkeindex over Europa ser allerede alarmerende ud, trods priserne er kommer gevaldigt ned siden sommeren 22
 • 250 og 300 millioner i bonus til ansatte energibaroner
  Finans.dk beskriver, hvordan ledende medarbejdere i Energi Danmark står til op mod 250 til 300 millioner i bonus per snude

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere