MARKEDSRAPPORT. Tysk el handler på rekord-niveau og markederne hopper videre på eskalerede spændinger mellem Europa og Rusland. Renten er nået til 4,5%, så spørgsmålet er, om vi ikke snart ser en større korrektion på boligmarkeder herhjemme. Også inflationen når nye højder, og i april var den ca 6.5% fra april sidste år – vist nok et tempo ikke set de sidste 40 år…

Tyske srøm kan følges på eex’ hjemmeside her.

Gasmarkedet

Rusland har sanktioneret Tyskland mht gas i dag. De har stoppet leverancer til tidligere Gazprom-selskaber, hvilket fik markederne til at være rødglødende i løbet af dagen. Gas i Holland, som er mest handlet, ligger her sidst på dagen oppe med 10% for resten af 2022 mens fx 2023 er oppe med 5%.

Tysk el handler på rekord - danske priser følger trop
De danske strømpriser stiger kraftigt sammen med tysk el

Øvrige korte nyheder

Indien og Europa har hævet efterspørgslen på kul fra Asien, hvilket fik priserne til at stige kraftigt. På den ene side virker det til økonomierne rundt omkring tæsker derudaf, mens man ser aktiemarkeder bløde, og hele Rusland-Ukraine-situationen være en mere og mere trist fortælling. Vejret har budt på lidt mere regn i en periode, hvor vi også har haft god vindproduktion.

“Bonus-info” – tysk el handler på rekord-niveau

Men danske strømpriser mangler en del at indhente i forhold til de tyske strømpriser – det er muligt at komme ombord på toget endnu. Kontakt mig gerne.

SENESTE ARTIKLER