SMV Grøn 2.3 – grøn omstilling

SMV Grøn 2.0 virksomhedsprogrammet

mps-solutions godkendt rådgiver

Se også Grønne Kompetencer eller læs om CO2 Puljen

Står jeres virksomhed og enten skal i gang med eller allerede arbejder med den grønne omstilling – måske sammen med en bæredygtighedskonsulent eller energirådgivere, tilbyder MPS-SOLUTIONS samarbejde på tvært.

Med skarpe råd fra jeres rådgiver eller konsulenter, er I sikkert allerede godt på vej mod mindre udledning og et mere bæredygtigt forbrug – og her kommer et samarbejde med MPS-SOLUTIONS således ind og sætter prikken over i’et. For når I så skal købe energien, spiller min viden og kompetencer ind, og kan give jer det sidste løft, så I både undgår shitstorms men også til enhver tid sikres de skarpeste vilkår og priser muligt på tidspunktet.

MPS-SOLUTIONS er godkendt rådgiver i Probase Rådgiverdatabasen i forbindelse med virksomhedsprogrammet SMV-Grøn, og 1. marts 2023 åbnede SMV:Grøn 2.0 der er næste mulighed for støtte i den grønne retning.

Så jeg kan sagtens vejlede jer det meste af vejen, men jeg tror generelt vi bliver skarpest af at udnytte hinandens spidskompetencer. Og der er min netop selve indkøbet af energien. 

Få SMV-støtte til grøn omstilling

Ønsker I at starte med grøn omstilling i netop jeres virksomhed, eller er I godt i gang men mangler sparring og rådgivning i forbindelse med køb af energi, grønne investeringer eller løft i medarbejderkompetencer i forhold til fx energimarkederne, er MPS-SOLUTIONS et solidt valg.

MPS-SOLUTIONS er søsat for at skaffe fair el og gas – hvad enten det er i forhold til priser eller den bæredygtige vinkel på indkøbet.

Og med to årtiers arbejde med risikostyring, er jeg klar til at spille på jeres hold.

CO2-dokumentation

Der er ligeledes krav om dokumentation over CO2-udledningen. Dertil kan der søges støtte gennem 2023 – læs mere her.

Undgå greenwashing og greenhushing

Jeg er pragmatisk anlagt. Og derfor giver jeg input til, hvordan I forhåbentligt kan undgå shitstorms på baggrund af greenwashing – men samtidig synes jeg ikke I skal frygte greenhushing.

Tager man skridt i en grønnere retning, bør man nemlig ikke være bange for at sige dette højt, selvom der måske er andre, der er kommet endnu længere med grøn omstilling eller decideret cirkulære produkter. Vi har brug for at arbejde sammen, og det gør vi, ved at vise verden, hvilke tiltag vi gør. På den måde, tror jeg også vi bedre kan lære af hinanden.

Virksomhedsprogrammets forskellige vouchers

I den nye opgraderede version af denne grønne pulje, er der 8 forskellige vouchers, der er mulighed for at søge midler gennem. Fælles er, at støtten ikke kan gå til direkte opstilling af fx solceller, og at man er afklaret med, hvilken del af puljen man søger fra.

Generelt skal projekterne omhandle cirkulær økonomi og cirkulær omstilling.

Virksomheder, der kan deltage i SMV:Grøn 2.0:

  • Skal beskæftige mellem 2-249 årsværk (Se seneste registrering på CVR.dk)
  • Skal have mindst ét afsluttet årsregnskab
  • Må ikke være del af offentlig forvaltning eller modtage offentligt tilskud, der udgør mere end halvdelen af driftsudgifterne
  • Skal have dansk CVR-nummer
  • Skal leve op til EU’s kriterier for definitionen af en SMV
  • Virksomheder der godkendes til at deltage i SMV:Grøn, skal underskrive en SMV-erklæring.
SMV Grøn med mps-solutions som partner

Se link her om de 8 forskellige muligheder for tilskud.

Vil I grøn omstilling – få ren besked

Første skridt til grøn omstilling er at komme i gang. Derfra er meget af omstillingen faktisk ren sund fornuft.

Derfor er rigtig mange virksomheder også allerede i fuld sving med arbejdet uden de ved det. Med de kæmpe sving i energipriserne vi har oplevet gennem 2020-2022 har mange danskere lært at følge elpriserne time for time, og virksomheder har følt de konsekvenser uafdækkede indkøb af energi kan få.

Jeg er ikke bange for at klaske svesken på disken, så hos mig får I ligefrem og ærlig rådgivning. Jeg er ikke bange for at gå jer på klingen og udfordre jer i forhold til holdninger og mulige ændringer af disse. Min erfaring indenfor indkøb og trading gør, at jeg har stort indblik i den økonomiske virkelighed energipriserne medfører. Det nytter ikke at lave grøn omstilling, hvis I ikke er her i morgen.

Det sagt, så har jeg gennem et diplom-kursus også indsigt i livscyklusanalyser, LCA, og derfor kan I trygt tage mig med på jeres rejse mod bæredygtighed og grøn omstilling – så er I også sikker på at have en samarbejdspartner, der forstår jeres økonomiske virkelighed – potentielt som skarp sparringspartner til jeres energikonsulent eller bæredygtighedsrådgiver.

ARTIKLER OM VEDVARENDE ENERGI OG GRØN OMSTILLING

Sur smiley i elpriserne 2023-24

Sur smiley i elpriserne 2023-24

Sur smiley i elpriserne? Trods elpriserne falder voldsomt i første kvartal sammenlignet med tidligere, anes uhensigtsmæssigheder i horisonten

CO2-kompensering og andre smarte ord

CO2-kompensering og andre smarte ord

CO2-kompensering – batter det egentlig noget, alle de smarte løsninger, der øjensynligt får problemerne med CO2-udledning til at forsvinde?