Vil I stoppe produktionen for 20 kroner? Nok næppe et tilbud mange vil takke ja til. Men hvad vil I egentlig være villig til at stoppe produktionen for? Er det overhovedet muligt, uden I risikerer flygtende kunder og bøder for for sent leverede produkter til selvsamme kunder?

Elnettet er presset, og det samme er alverdens øvrige energimarkeder – især efter eskaleringen i forrige uge, hvor Rusland indfører sanktioner imod tidligere Gazprom enheder i Tyskland, der dermed ikke får leverancer.

Vil I stoppe produktionen for en flad 20'er?
Pas på de stigende priser ved energitung produktion

Penge at tjene

Så ovenstående spørgsmål er relevant for virksomheder at undersøge. For i fremtiden kan vi som samfund og som elnet mv. få brug for meget større fleksibilitet i forbruget. For med mere vedvarende energi i systemerne, vil vi alt andet lige have perioder med for meget energi, som vi har været vant til. I øjeblikket slukker Tyskland fx for vores møller, når de har for meget strøm i kablerne.

Men på den anden side, vil vi også løbe ind i perioder, hvor solen ikke skinner og vindmøllerne står stille. Her har vi brug for produktion fra anden side – eller at nogle fleksible forbrugere kan slukke en produktion.

Så derfor spørgsmålet – har I regnet på, hvad I skal have for at stoppe produktionen?

Vil man være på forkant, kan man måske allerede nu undersøge det.

Måske tilmed tage egne leverandører og kunder med i snakken om det.

Det kan nemlig blive en fordel for flere – og ikke mindst samfundet og vores fælles kabler og systemer, der allerede er pressede.

Råd til energi - beregn elprisen
mps-solutions kender markedet og de forskellige priselementer

En overset fare ved spotmarkedet

Ligger man i år med spotpriser mht el, kan det ydermere være en stor fordel at kunne stoppe hurtigt.

Frankrig har set max-priser i år, og efter den episode blev max-prisen i markederne hævet til 4.000 EUR fra 3.000 EUR før.

Det vil gøre utrolig ondt i en produktion med stort energiforbrug, såfremt vi render ind i perioder med max-priser.

Der kan en løsning allerede nu være at undersøge, hvad der skal til, før I slukket produktionen og tager en dag på sofaen, som jeg også nævnte tilbage i januar i et interview til Energy Supply – en artikel I kan læse HER.

Masser snak om elafgift

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere