ELPRISEN TIME FOR TIME

Månedlig overblik 2020-2023

Grafer - elpris time for time

Elpris time for time nyt samtaleemne

Der gik sport i elpriserne

2021 og 2022 bød på massive stigninger i elpriserne, før et meget lunt efterår tog over i slut 2022. Mange private og virksomheder var derfor meget opmærksomme på elprisen time for time gennem perioden – og det med berettet grund. For med elprisernes himmelflugt, har der være en del at spare, såfremt elforbruget har været flyttet til billigere timer.

Elpriser februar 2023 ligger omtrent samme niveau som januar 2023 her i starten af måneden.

MPS-SOLUTIONS er godkendt SMV rådgiver

Månedligt overblik time for time

Herunder grafer over elpriserne time for time i 2020, 2021, 2022 og løbende data over elpriserne i 2023.
Indeværende måned ses også oftest som interaktiv graf, så det kan nærstuderes. Del gerne.

Klik på en måned for at se elpriserne for den enkelte måned time for time.

Elpriserne januar 2023 er nu helt opdaterede.

Elpriser time for time - fokus på elpriser februar 2023

Det lavere lejde for elpriserne i starten af 2023 viser dig også i elpriser februar 2023, der holder sig omkring niveauet for januar. Mildt vejr, har taget toppen af alle energipriser de seneste måneder. Vi har dog set en tendens til køligere vejr på det sidste, så måske februar elpriser 2023 kan overraske, såfremt der skulle komme mere kulde.

Såfremt det er forbruget, der flader lidt ud omkring "kogespidsen", vil det være et godt tegn for den grønne omstilling, da der således ikke er samme pres på elnettet på samme tid. Og netop denne forbrugsfleksibilitet kan være skridtet videre i omstillingens tegn, når der nu ikke skal opstilles noget mere stabil produktion i form af fx kernekraft, men satses 100% på sol og vind. Det er i hvert fald det politikerne og en stor del af energiselskabernes interesseorganisation arbejder for. Vind og sol svinger som vi ved, og derfor kan denne fleksibilitet hos forbrugerne være med til at give elnettet en puster. Hvad der så skal ske, når vind og sol helt udebliver, er et længere spørgsmål...

Elpriserne time for time - FEBRUAR

Elprisen time for time februar 2020-2022

Elprisen time for time Januar

Elprisen time for time januar

elpris time for time - MARTS

Elpriser time for time marts

APRIL

Elpriserne time for time april

MAJ

Elpris time for time maj

JUNI

Elpris time for time juni 2020-2022

JULI

Elpriser time for time juli

AUGUST

Elprisen time for time august

SEPTEMBER

Elpriserne time for time september måned

OKTOBER

Elpris time for time oktober 2020-2022

NOVEMBER

Elpriser time for time november

DECEMBER

Elprisen time for time december 2020-2022

Data løbende indsamlet fra Nord Pool. Forbehold for regnefejl og datafejl forbeholdes. Link til NP

Meninger, muligheder og mystiske meldinger

Det er godt, der er kommet mere fokus på, hvordan vi forbruger energi. Og ikke mindst, hvorfor vi bruger energi. For den billigste og grønneste energi er selvklart den vi ikke bruger.

Der er dog forskellige meninger om alt. Om hvordan vi skal videreudvikle elnettet, elproduktionen og elforbruget i fremtiden. Mulighederne er mange, men de skal gerne træffes på oplyst baggrund.

Det gælder både hos den enkelte virksomhed, og centralt fra Energinet - den systemansvarlige i Danmark, der udbygger og vedligeholder elnettet i Danmark. De store elselskaber har også et ansvar, og min holdning er helt klart, at der simpelthen mangler en del faktabaseret viden i samfundet. Når befolkningen fx anspores til at spare på strømmen 1. januar, hvor elforbruget normalt er ekstremt lavt og der ofte er vind qua vinterperioden, kan man undres.

Vi skal udnytte den vedvarende energi, når den er der...

For netop dage med vind og sol, kan vi netop benytte os af den "grønne" elproduktion - når det er stillet op, skal det også gerne udnyttes. Kan man fx som virksomhed flytte rundt på nogle processer, hvor de energitunge lægges på dage med høj vind og megen sol, kan virksomheden potentielt spare på elregningen, men samfundet får også større udnyttelse af myndighedernes satsning på sol og vind.

Vi og de fleste andre europæiske lande har efterhånden slukket for det meste stabile elproduktion, fra fx kulkraftværker, atomkraft og gaskraftværkerne er også ildeset rundt omkring. Dette giver dog udfordringer i elsystemet, og derfor er mere forbrugerfleksibilitet ikke kun en god ide - det er simpelthen nærmest en nødvendighed. Det så vi i 2022 i de måneder, hvor solen og vinden ikke ligefrem tæskede derudaf.

2022 var året alle fik en elpriser app

Mange downloadede en elpriser app i 2022, og der gik nærmest folkesport i at ramme de helt lave elpriser - især folk med elbiler, varmepumper og andre elslugere - 2023 bliver nok lidt samme omgang, omend lavere priser fra starten af 2023 har mindsket panikken

Seneste artikler

Eltariffer og gastariffer

Fremtidens “integreret energisystem” bygges nu

Europa diskuterer bedste metoder mod energikriser, mangel på energi og bygning af fremtidens integreret energisystem -...
Fornybar energi er for mig også kernekraft der mindsker co2-udledning

Mindre CO2-udledning tak – Stå sammen Europa

Europas energimarkeder er under et snedigt angreb, hvor intern splittelse risikerer at føre øjnene væk fra målet om...
Vinterkulde i ruden

Termonet Danmark – del af fremtidens varmeløsninger

Et termonet er et distributionsnet, der benytter jordens varme til at holde en nærmest konstant temperatur i systemet,...
Elpriserne under lup

Flere snakker atomkraft i 2023

En større erhvervskanon er nu også ude og lufte ideerne om atomkraft i Danmark. Og fremfor at afskære det med råb om...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere