ENERGISTRATEGI

Undgå forhastede beslutninger

Risikostyring gennem energistrategio

Langsigtet energistrategi

Energistrategi med mps-solutions

Udgangspunktet er jeres virksomhed og de visioner I har for fremtiden. Med fokus på jeres økonomiske væredygtighed og jeres strategi i retning af den grønne omstilling, danner jeg et udgangspunkt for vores fælles arbejde med en energistrategi.

Der sigtes efter en langsigtet energistrategi, der kan understøtte jeres robusthed i fremtiden med usikkerheder og svære beslutninger fra tid til anden. Er der energiressourcer nok til alle, skal gerne vendes til I står med en slags intern energipolitik i hænderne, hvor I har større indflydelse på egen fremtid både økonomisk og med henblik på den grønne omstilling – uden dog at pakke det ind i floskler.

Skarp rådgivning og energistrategi planlægning

Ved at arbejde mere strategisk med jeres indkøb af energi og altså med energistrategi-planlægning, går vi i retning af risikostyring med længere briller på. For fremtiden bringer usikkerheder og ikke mindst udsving i naturgas- og elpriser. Ja og sikkert også i stort set alle andre priser. Men fælles for det meste er, at det er afhængig af energi, både nu men også i fremtidens energiforsyning i Danmark.

Mere vækst med energirigtige løsninger

Derudover rådgiver jeg løbende om jeres muligheder – for markederne ændrer sig konstant og det samme gør mulighederne. Der får I gavn af erfaring helt inde fra handelsrummet, hvor jeg har håndteret positioner for milliarder og været i mange forskellige forhandlingssituationer.

Ærlig snak

I mine 15 år som trader og sourcing manager, stod jeg bag undervisning af nye medarbejdere eller oplæring af sælgere i både elmarkedet og omkring handlen med vegetabilske olier. Dette er fortsat et af de områder, jeg holder meget af at give ud af.

Hvad koster el og hvad er prisen på strøm i dag? – er måske ikke de rette spørgsmål at stille for jer som virksomhed.

Derimod er et fokus på forskellige indkøbsstrategier, og hvordan I forbereder jer bedst til udsving i netop energipriser en fordel.

I får direkte snak, der indimellem sætter jer på prøve i forhold til, om I rent faktisk mener, det I stiler efter, eller mindre kan gøre det. For jeg mener det rent faktisk skal batte noget, hvis man pynter sig med grønne blade.

telefonHuset i Århus

På udkig efter elprisen time for time?

Så kan man let downloade forskellige apps nu om dage, der giver et fint overblik over, hvornår strømmen er billig over døgnets 24 timer. Dermed er det muligt at udnytte sving i priserne til fx udskudt start af opvaskemaskine eller lign.

For ansatte i virksomheder er dette nok mindre relevant lige nu. Man kan ikke tænde og slukke en maskine som vinden blæser. Der kan være noget længere hen til en større omlægning af forbruget, men I fremtiden kan værdien af forbrugerfleksibilitet blive afgørende. Og derfor kan I med fordel allerede nu overveje, om vi skal kigge i en sådan retning i forbindelse med køb af jeres energi. For robusthed og evnen til at tilpasse sig, bliver mere og mere efterspurgt i en fremtid med mere grøn energi i fremtiden.

I kan også finde elpris time for time på Nord Pool’s hjemmeside lige her.

EnergiMÆGLING MED ERFARING

Jeg har selv regnet tilbud til fx udbud og store kunder, da jeg var el-handler og således kender jeg mekanismer bag – LÆS MERE

køberrådgivning VED PPA

Power Purchase Agreements bør overvejes og gennemgås grundigt før en eventuel underskrivelse. Jeg ser mange bud på disse, men mange er i mine øjne ikke meget værd – LÆS MERE

ENERGISTRATEGISK PLANLÆGNING

Optimer en energistrategi og få risikostyring til nye højder – LÆS MERE

FÅR IKKE EN KRONE FRA ENERGISELSKABERNE

Jeg er altid jeres "virtuelle medarbejder". Jeg har godt nok ikke en fast kontorplads hos jer; men jeg er med jer hele tiden – LÆS MERE

SMV:GRØN-LEVERANDØR

Jeg er godkendt som leverandør af rådgivning i forbindelse med grøn omstilling i små og mellemstore virksomheder. Jeg har dog også kompetencer og meritter til de større spillere – LÆS MERE