Langsigtet Strategisk Energiplanlægning

Energistrategi med mps-solutions

Udgangspunktet er jeres virksomhed og de visioner I har for fremtiden. Med fokus på jeres økonomiske væredygtighed og jeres strategi i retning af den grønne omstilling, danner jeg et udgangspunkt for vores fælles arbejde med en energistrategi.

Der sigtes efter en langsigtet energistrategi, der kan understøtte jeres robusthed i fremtiden med usikkerheder og svære beslutninger fra tid til anden. Er der energiressourcer nok til alle, skal gerne vendes til I står med en slags intern energipolitik i hænderne, hvor I har større indflydelse på egen fremtid både økonomisk og med henblik på den grønne omstilling – uden dog at pakke det ind i floskler.

FAQ – 4 spørgsmål om Energistrategi

Som jeg ser det, er en energistrategi jeres virksomheds længere planlægning af køb af energi. Det er dog også en strategi for forbrug af energien og forskellige grene udfra disse områder. Ved at løfte jeres indkøb op på et mere strategisk niveau, får I større indblik i omkostninger og muligheder, men også skarpere fokus på risici og konsekvenser ved forskellige scenarier.

Det tror jeg vil styrke jeres virksomhed til en fremtid præget af usikkerheder og sving i priser mm.

Med et samarbejde med mig, Mogens Pilgaard Sørensen, ejer af mps-solutions sikres I en medspiller på holdet, der er 100% uafhængig af alle andre. I får altså en form for virtuel medarbejder, som I kan benytte til disse oftest lidt specialiserede opgaver omkring køb af energi – og dertil hørende overvejelser om bæredygtighed, budgettering og risikoafdækning.

Ved at tage indkøb af energi op på et mere strategisk niveau, sikres I større indsigt i jeres fremtidige omkostninger. Det er ikke sikkert I kommer til 100% at vide, hvad I har af omkostninger til elpriser 2023, men I sikres større viden. Og netop denne viden gør, at I formentlig vil kunne sikre jer mod at sælge billigt i dag for at sætte penge til ved at producere det i morgen.

Det er klogt at starte med et overordnet blik på jeres situation. Herfra kigger vi på jeres forbrug, nuværende indkøbsaftaler og jeres generelle ønsker til fremtiden. Derfra lægger vi en plan for jeres arbejde med energistrategien.

Oftest har mange virksomheder allerede godt gang i energibesparelser, men 2021-2022 er et godt bevis på, at det også er bidende nødvendigt at have overblik over, hvad man får af elpris 2023 og videre. Netop for at sikre, at jeres omkostninger holdes hjemme i de salgspriser I selv har overfor jeres kunder. Herfra kan der tænkes i grøn investering, yderligere effektiviseringer og forskellige afdækningsstrategier. Alt sammen noget vi kan koordinere i fællesskab. For vi lykkes sammen.

Skarp rådgivning om jeres energiplan

Ved at arbejde mere strategisk med jeres indkøb af energi og altså med energistrategi-planlægning, går vi i retning af risikostyring med længere briller på. For fremtiden bringer usikkerheder og ikke mindst udsving i naturgas- og elpriser. Ja og sikkert også i stort set alle andre priser. Men fælles for det meste er, at det er afhængig af energi, både nu men også i fremtidens energiforsyning i Danmark.

Mere vækst med energirigtige løsninger

Derudover rådgiver jeg løbende om jeres muligheder – for markederne ændrer sig konstant og det samme gør mulighederne. Der får I gavn af erfaring helt inde fra handelsrummet, hvor jeg har håndteret positioner for milliarder og været i mange forskellige forhandlingssituationer. Jeg guider jer også i retningen af mere grøn energi – men uden floskler og kun hvis det batter.

Ærlig snak

I mine 15 år som trader og sourcing manager, stod jeg bag undervisning af nye medarbejdere eller oplæring af sælgere i både elmarkedet og omkring handlen med vegetabilske olier. Dette er fortsat et af de områder, jeg holder meget af at give ud af.

Hvad koster el og hvad er prisen på strøm i dag? – er måske ikke de rette spørgsmål at stille for jer som virksomhed.

Derimod er et fokus på forskellige indkøbsstrategier, og hvordan I forbereder jer bedst til udsving i netop energipriser en fordel.

I får direkte snak, der indimellem sætter jer på prøve i forhold til, om I rent faktisk mener, det I stiler efter, eller mindre kan gøre det. For jeg mener det rent faktisk skal batte noget, hvis man pynter sig med grønne blade i form af vedvarende energi.

telefonHuset i Århus

EnergiMÆGLING

Når jeg træder ind som jeres energimægler, kan I være sikre på, at jeg har erfaringen med mig. Og jeg lægger oftest op til at finde kontrakter specifikt til jeres situation fremfor blot at afholde et simpelt udbud – LÆS MERE

Energistrategi

En energistrategi bliver vigtigere i fremtiden. For prisudsving og størrelsen af disse, er ikke forbi. Og skal man som virksomhed kunne holde til de helt store sving, kan en længere energistrategi vise sig som yderst værdifuld – LÆS MERE

PPA-køberrådgivning

Corporate Power Purchase Agreements forhandles gennem mps-solutions for at bringe jer de bedste betingelser for disse oftest meget langsigtede indkøbsaftaler – LÆS MERE

100% uvildig rådgivning

Min force er min uafhængighed, for I kan være 100% sikre på, at jeg kun tjener mine penge fra jer som min kunde. Dermed sikres I altså de bedste aftaler qua jeg netop er en uafhængig økonomisk rådgiver – LÆS MERE

SMV:Grøn

Få rådgivning og sparring i jagten på grøn omstilling idéer og arbejdet frem mod cirkulære økonomier – LÆS MERE

På udkig efter elprisen time for time?

Så kan man let downloade forskellige apps nu om dage, der giver et fint overblik over, hvornår strømmen er billig over døgnets 24 timer. Dermed er det muligt at udnytte sving i priserne til fx udskudt start af opvaskemaskine eller lign.

For ansatte i virksomheder er dette nok mindre relevant lige nu. Man kan ikke tænde og slukke en maskine som vinden blæser. Der kan være noget længere hen til en større omlægning af forbruget, men I fremtiden kan værdien af forbrugerfleksibilitet blive afgørende. Og derfor kan I med fordel allerede nu overveje, om vi skal kigge i en sådan retning i forbindelse med køb af jeres energi. For robusthed og evnen til at tilpasse sig, bliver mere og mere efterspurgt i en fremtid med mere grøn energi i fremtiden.

I kan også finde elpris time for time på Nord Pool’s hjemmeside lige her.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere