SMV:GRØN 2.0

Virksomhedsprogrammet for digital og grøn omstilling

mps-solutions er rådgiver i forbindelse med smv:grøn

SMV Grøn 2.0 virksomhedsprogrammet

Se også SMV Grønne Kompetencer eller siden om CO2 Puljen

mps-solutions godkendt rådgiver

Står jeres virksomhed og gerne vil gøre hverdagen grønnere, købe grøn strøm og støtte den grønne omstilling i form af et mere bæredygtigt indkøb af jeres energi, er MPS-SOLUTIONS godkendt rådgiver i Probase Rådgiverdatabasen i forbindelse med virksomhedsprogrammet SMV Grøn.

SMV:Grøn har til formål at støtte SMV virksomheder til at komme i gang med grøn omstilling, eller til det videre arbejde med dette.

1. marts 2023 er der blevet åbnet for SMV:Grøn 2.0 der er næste mulighed for støtte i den grønne retning. Trods jeg ikke er decideret energirådgiver, vil et bud herfra altid have relevans, da jeg starter med kig på jeres omkostninger. Det tænker jeg er et godt udgangspunkt – derfra kan I nemlig sætte ind, hvor der er mest at hente.

Få SMV-støtte til grøn omstilling

Ønsker I at starte med grøn omstilling i netop jeres virksomhed, eller er I godt i gang men mangler sparring og rådgivning i forbindelse med køb af energi, grønne investeringer eller løft i medarbejderkompetencer i forhold til fx energimarkederne, er MPS-SOLUTIONS et solidt valg.

MPS-SOLUTIONS er nemlig søsat for at skaffe fair el og gas – hvad enten det er i forhold til priser eller den bæredygtige vinkel på indkøbet.

Og med to årtiers arbejde med risikostyring, er jeg klar til at spille på jeres hold.

CO2-dokumentation

Der er ligeledes krav om dokumentation over CO2-udledningen. Dertil kan der søges støtte gennem 2023 – læs mere her.

Undgå greenwashing og greenhushing

Jeg er pragmatisk anlagt. Og derfor giver jeg input til, hvordan I forhåbentligt kan undgå shitstorms på baggrund af greenwashing – men samtidig synes jeg ikke I skal frygte greenhushing.

Tager man skridt i en grønnere retning, bør man ikke være bange for at sige dette højt, selvom der måske er andre, der er kommet endnu længere i vejen mod den grønne omstilling eller decideret cirkulære produkter. Vi har brug for at arbejde sammen, og det gør vi, ved at vise verden, hvilke tiltag vi gør. På den måde, tror jeg også vi bedre kan lære af hinanden.

Virksomhedsprogrammets forskellige vouchers

I den nye opgraderede version af denne grønne pulje, er der 8 forskellige vouchers, der er mulighed for at søge midler gennem. Fælles er, at støtten ikke kan gå til direkte opstilling af fx solceller, og at man er afklaret med, hvilken del af puljen man søger fra.

Generelt skal projekterne omhandle cirkulær økonomi og cirkulær omstilling.

Virksomheder, der kan deltage i SMV:Grøn 2.0:

  • Skal beskæftige mellem 2-249 årsværk (Se seneste registrering på CVR.dk)
  • Skal have mindst ét afsluttet årsregnskab
  • Må ikke være del af offentlig forvaltning eller modtage offentligt tilskud, der udgør mere end halvdelen af driftsudgifterne
  • Skal have dansk CVR-nummer
  • Skal leve op til EU’s kriterier for definitionen af en SMV
  • Virksomheder der godkendes til at deltage i SMV:Grøn, skal underskrive en SMV-erklæring. 

Se link her om de 8 forskellige muligheder for tilskud.

mps-solutions sikrer ladepriserne og rådgiver ved SMV grøn

Vil I grøn omstilling – få ren besked

Første skridt til grøn omstilling er at komme i gang. Derfra er meget af omstillingen faktisk ren fornuft. Derfor er rigtig mange virksomheder også allerede i fuld sving med arbejdet i en grønnere retning. Med de kæmpe sving i energipriserne vi har oplevet gennem 2020-2022 har mange danskere lært at følge elpriserne time for time, og virksomheder har følt de konsekvenser uafdækkede indkøb af energi kan få.

Jeg er ikke bange for at klaske svesken på disken, så hos mig får I ligefrem og ærlig rådgivning. Jeg er ikke bange for at gå jer på klingen og udfordre jer i forhold til holdninger og mulige ændringer af disse. Min erfaring indenfor indkøb og trading gør dog samtidig, at jeg har stort indblik i den økonomiske virkelighed energipriserne medfører. Det nytter ikke at lave grøn omstilling, hvis I ikke er her i morgen.

Det sagt, så har jeg gennem et diplom-kursus også indsigt i livscyklusanalyser, LCA, og derfor kan I trygt tage mig med på jeres rejse mod bæredygtighed og grøn omstilling – så er I også sikker på at have en samarbejdspartner, der forstår jeres økonomiske virkelighed. Her kan I fx også i 2023 søge støtte gennem CO2Puljen.

Energistrategi

En energistrategi bliver vigtigere i fremtiden. For prisudsving og størrelsen af disse, er ikke forbi. Og skal man som virksomhed kunne holde til de helt store sving, kan en længere energistrategi vise sig som yderst værdifuld – LÆS MERE

PPA-køberrådgivning

Power Purchase Agreements forhandles gennem mps-solutions for at bringe jer de bedste betingelser for disse oftest meget langsigtede indkøbsaftaler – LÆS MERE

EnergiMÆGLING

Når jeg træder ind som jeres energimægler, kan I være sikre på, at jeg har erfaringen med mig. Og jeg lægger oftest op til at finde kontrakter specifikt til jeres situation fremfor blot at afholde et simpelt udbud – LÆS MERE

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere