I et økonomisk landskab, hvor voldsomme prisudsving er en del af dagligdagen, stilles høje krav til virksomheders strategiske planlægning og risikostyring. Når det kommer til energisektoren, er prisudsvingene ikke kun en variabel, men en konstant udfordring.

Watt Street er det nye Wall Street

2022 blev året for enorme indtjeningen - måske det nye Watt Street? Mens hr og fru Jensen kæmpede...
Enorme summer tjent i 2022 gør energimarkederne til det nye Wall Steet – “Watt Street”

Hvis Wall Street er finansverdens Broadway, så byder jeg dig velkommen til energisektorens egen “Watt Street”.

Milliarder blev tjent i 2022, mens energiforbrugere omvendt var presset til det yderste, og trods nedgang i energipriserne i 2023, ser fremtiden forsat bumlet ud.

I denne verden af konstante prisudsving og kompleksitet er jeg her for at være jeres strategiske partner. Med over 20 års erfaring i trading, risikostyring, og indkøb er jeg ikke blot en brik i dit spil, men jeres virtuelle medarbejder, der hjælper med at navigere denne labyrint mere sikkert.

Med min erfaring, tilbydes energiforbrugende virksomheder en partner i risikostyring indenfor energi på Watt Street – om jeres forbrug så skal regnes i kilo watt, mega watt eller giga watt.

Udfordringen med Uforudsigelige Energipriser

Svingningerne i gas- og elpriser kan have betydelige indvirkninger på en virksomheds drift og dens bundlinje. Fra de råmaterialer, der indgår i produktionen, til den energi, der forbruges i virksomhedens daglige operationer, spiller energipriser en kritisk rolle.

Jeg tror på, udfordringen med volatilitet kræver en metodisk tilgang. Jeg benytter prognosemodeller kombineret med indgående markedsanalyser og langvarig erfaring indenfor trading og indkøb. Der er ikke blot om at undgå risiko, men at forstå og navigere på Watt Street, så vi kan identificere de bedste muligheder for jeres virksomhed, som fx Systemydelser.

Terminskontrakter som et Værktøj i Risikostyring

Et specifikt instrument, jeg ofte anvender, er terminskontrakter. Det være sig faste priser eller kombinationsaftaler, og også PPA (Power Purchase Agreements) kan være en mulighed for lidt større energiforbrugere.

Disse kontrakter låser dele af eller hele prisen på en bestemt mængde energi i en given periode. Derved bliver det muligt at forudsige en stor del af energiomkostningerne og fjerne en del af den usikkerhed, der normalt ville påvirke virksomhedens økonomiske planlægning.

Omvendt kan der også være fordele ved at fortsætte på spotkontrakter, som er fleksible kontrakter, hvor prisen I som forbrugende virksomhed betaler for fx strømmen, følger elprisen time for time i forhold til markedspriserne.

Hvorfor samarbejde med MPS-SOLUTIONS?

Med en dyb forståelse af både lokale og globale finans- og energimarkeder er MPS-SOLUTIONS mere end blot en serviceudbyder; jeg er en strategisk partner og arbejder for lange samarbejder med mine kunder.

Jeg går ikke kun efter de lave frugter, men skaber en skræddersyet plan, der tager højde for hele energispektret – fra vedvarende energi til mere traditionelle former, alt sammen med henblik på at tilbyde en afbalanceret og økonomisk levedygtig løsning, så I ikke spises af grådigheden på Watt Street.

Og så I som virksomhed kan trives. Så fx elforbruget ikke blot flyttes til billigere områder i Asien, hvor man hurtigt knalder kulkraftværker op, og dermed slå os på pris.

Skab Stabilitet i jeres Energiportefølje

Hvis din virksomhed søger efter en metode til at navigere gennem energimarkedets kompleksiteter, er det essentielt at tage skridtet mod professionel risikostyring.

MPS-SOLUTIONS tilbyder en gratis konsultation, hvor vi kan diskutere din virksomheds specifikke behov og hvordan jeg kan tilføje viden og værdi.

Det er ikke bare en investering i jeres nuværende situation, men en langsigtet strategi for stabilitet og mere sund vækst.

Jeg ser frem til at samarbejde med dig og bidrage til at skabe en mere stabil og forudsigelig fremtid for jeres virksomhed. Sammen med mine øvrige kunder, der udgør et muligt netværk for fremtidens uforudsete løsninger.