Sverige skifter strategi og skriver sig ind i historiebøgerne for igen at tage et vigtigt skridt i retning af en mere fossilfri verden. (Kilde euractiv)

Sagt med andre ord, går Sverige nu bort fra en strategi om ikke at få mere atomkraft ind i deres elsystem til fordel for 100% fornybar energi – som Danmark længe har haft som målsætning.

Se også min side omkring ydelser.

SVERIGE SKIFTER STRATEGI OG GÅR NU EFTER “100% FOSSILFRI ENERGI”

Mens mange mener atomkraft tager for lang tid at opføre og koster for meget, ser vi dog igen og igen problemer i samfund over hele kloden, hvor man har bundet sig for hårdt op på kun at tænke sol- og vindenergi i jagten på mindre drivhusgasser fra vores forsyningskæder.

Sverige har atomkraft i dag og har haft det siden 1954, hvor den første svenske atomreaktor startede i Stockholm. Mest til brug i forskning, men i 1970 begyndte Oskarshamn atomkraftproduktionen, hvor der i dag stadig er realtorer aktive.

Atomenergi fra atomkraftværk

Danmark bør følge Sverige, der skifter strategi og vil påvirke grøn reform

Når Sverige skifter strategi, bør dansk erhvervsliv overveje, om det ikke er tide, vi siger farvel til den ensidede satsning på sol og vind. For tiden higer efter billigere energi, og her er det værd at kigge over sundet.

For vi kommer ikke udenom kerneenergien, hvis vi vil beholde blot en smule stabilitet og billige MW i vore energisystemer.

Med tanke på Power to X, vil atomkraft endvidere kunne give basis for en masse såkaldt “pink” PtX, der altså laves fra tilnærmelsesvis co2-udledningsfri kernekraft.

Og foruden mulighederne med atomkraften selv, kan den også bane vej for at mindre natur skal braklægges med store solcelleparker og havvindmølleparker, der allerede er stor tvivl omkring i forhold til lønsomhed mm.

Tjek om vi har betalt for meget for energi

SEND MAIL

allerbedste alternativ

Det allerbedste vil dog altid være, at vi får skruet ned for vores enorme overforbrug af jordens ressourcer.

Men indtil den dag himlen gror ind i himlen og vi lykkes med det, foretrækker jeg vi ser realistisk på verden.

Der i den grad mangler udledningsfrie alternativer til den danske vind- og solindustri-lobby.

Læs også

Også den Svenske del af NASDAQ har skiftet strategi og har solgt energibenet til EEX. Dermed har EEX samtidig åbnet for, at de nordiske områder kan få en ny struktur, hvor EPADs og Systemprisen ikke længere skal bestå, men hvert enkelte prisområde have egne kontrakter.

Vil I høre mit take på det?

Omkring de omtalte problemer med ren vedvarende produktionsformer i elsystemet, kan jeg anbefale at læse om solcelleforstoppelse. Med rekordlave elpriser set i starten af sommeren 2023, kommer helt nye dilemmaer – for skal man slukke solceller ved negative priser, og hvordan er man stillet?