Mange går efter bedst og billigst, når energi-aftaler for 2024 skal tegnes – men I får ikke nødvendigvis den bedste aftale af at jagte de sidste ører. For når I overvejer en ny elaftale for 2024 eller en ny gaskontrakt, bør I lave en del overvejelser, før I sætter underskriften.

Start tidligt, frem for at jagte bedst og billigst

Enhver forhandling bliver bare bedre af forberedelse. Det er ikke anderledes i energimarkederne, og at jagte bedst og billigst fra start, giver jer et forkert grundlag for den næste forhandling.

Min holdning er, at I bør kigge på, hvilke ønsker I har til både selve elaftalen, gaskontrakten eller andre indkøbsaftaler på energi, men samtidig har I fået en gave fra 2022 rent erfaringsmæssigt.

For mens gaspriserne galopperede, var flere kunder forskånede med fastpris-aftaler, mens andre på spotpriser havde det hårdere – men omvedt er priserne nu vendt om, og spotkunder har det lidt lettere. Men netop dette bør give grobund for overvejelser om, hvad der egentlig vægter mest hos netop jeres virksomhed.

På besøg hos Energimuseet - og netop forandring er nøgleordet mange steder disse år fremfor at søge efter bedst og billigst
På besøg hos Energimuseet – og netop forandring er nøgleordet mange steder disse år frem for at søge efter bedst og billigst. Besøg Energimuseet her

Lad os få noget fornuftigt ud af rædselsåret 2022

For at skabe forandring hos jer, kan I overveje, hvilke tanker I havde i sommeren 2022. Var I fx hos et energiselskab, der ikke på det tidspunkt tilbød risikostyring i form af at ændre jeres kontrakter, eller havde I et aktivt valg om at fortsætte som hidtil?

Var I på faste priser, der holdt hånden under forretningen, eller har I så relativt lavt energiforbrug, at de voldsomme prisstigninger egentlig ikke havde indvirkning på netop jeres forretning?

Følg evt. en kort tjekliste før forhandlingerne i efteråret 2023, så I får overblik over jeres egne ønsker til risikostyring og fremtidige muligheder frem for en jagt på bedst og billigst:

 1. Start tidligt
  • Jo tidligere, jo mere forberedt bliver I, og i energimarkederne er slutningen af året højsæson for fornyelser af energi-aftalerne, hvormed sælgerne øjner et ekstra dækningsbidrag
 2. Skab overblik over energiforbruget
  • Både historisk forbrug og jeres egne prognoser over fremtidige ændringer har interesse
   • Ved selv at komme med holdninger hertil i forhandlingerne, stilles I bedre overfor sælgerne
 3. Kend markederne
  • Det er selvfølgelig en fordel at kende gasmarkedet eller elmarkedet, når I forhandler energien
  • Lær handelsmønstre, sæsonprofiler og jeres egen forbrugsprofil
  • Skab overblik over, hvad der har mest indvirkning på de markeder, I handler – og skab viden om disse markeder
 4. Skab overblik over mulige leverandører
  • Her er det en fordel at vide, hvorledes de forskellige energiselskaber klarer sig
  • Bedst og billigst er ikke to synonymer – ofte er det mere komplekst i energimarkederne
  • Det er dog også værd at undersøge, hvordan energiselskabet handlede under priskrisen i 2022 – gav de kunderne muligheder, eller stak de halen mellem benene og efterlod kunderne i egen jolle i høj sø?

Danhostel Viborg blev kunde hos mps-solutions i februar 2022

Vores el og naturgasregninger er steget voldsomt, men det ville være værre, hvis ikke Mogens havde kæmpet for os. Tak for indsatsen og et fint samarbejde.

Vi kan anbefale samarbejde med MPS-SOLUTIONS.

— Lene Hviid, Danhostel Viborg

Få erfaring på holdet – book intro-møde