240 energiske dage med kontorhund – statusopdatering efter 8 måneder som selvstændig. Det har været en opstart med knald på flere fronter. Selvfølgelig afledt af krigen i Ukraine, der satte alverdens markeder på den anden ende, og stadig har enorme indvirkninger på økonomien i hele verden og energipriserne i særdeleshed. Samtlige energiselskaber lukkede ned for salg af faste priser, i dagene efter 24. februar, som alle nok vil huske som en sort dag for verdensfreden. Og hvor er det skræmmende, at det ikke er blevet afsluttet endnu – tanker går til det ukrainske folk på daglig basis. Kan slet ikke forestille mig det.

Der er krig mange steder i verden, og jeg ønsker ikke at negligere andre krige – men det rykkede bare ret tæt på. Jeg har haft dialog med Allan Kirkeby Andreasen, der bor i Ukraine, og hans råd til os, der gerne vil støtte op, er faktisk at sende bidrag direkte til fx den ukrainske nationalbank.

Sender en fredsdue til Ukraine
Få nu stoppet den krig

8 – 1 – 9 – 39 – 171 – 0 – 11 – 17 – 40

8 måneder

som selvstændig

1 kunde

fundet via. personlig forbindelse til en medarbejder i virksomheden

9 energiselskaber

jeg har indgået aftaler gennem på vegne af kunderne – et bredt udsnit af selskaberne i Danmark, idet det svinger voldsomt med, hvilke selskaber der er skarpest i hvilke perioder.

Op til 39% forskel

i tilbuddene på dagen for aftaleindgåelse, hvilket hver gang allerede har tjent mit honorar hjem.

171% besparelse

har en af kunderne opnået på nuværende tidspunkt – det er dog også en kunde, der nåede med på en fastpris for hele 2022.

0 kunder

som ikke har gjort en god forretning ved at have mig med på rejsen.

11 i gennemsnitlig tilbagebetaling

på investeringen i mig. 1 krone investeret = 11.3 kroner afkast (ift. markedspriser 8. juli. Første kunde november 2021 og den sidst ankomne i juni 2022)

17 private kunder

nåede jeg før GDPR, administrative begrænsninger og tid midlertidig satte det på pause (nu giver jeg råd til dem der spørger) – disse har dd sammenlagt sparet ca 990.000,-

Hver privatkunde har sparet 58.000,- i gns (den med størst besparelse = 165.000,-)

Jeg selv tjente 1.740,- på dette samt et gavekort til biffen fra min svoger.

(de fleste fik det billigt, og andre fik det gratis gennem forbindelser, mens bl.a. min svoger agerede prøveklud 😊)

40% er andel vundne kunder

ift. antal tilbud – jeg vil dog hellere kalde dem samarbejdspartnere – vi lykkes nemlig sammen

mps-solutions er virksomhedsrådgiver og energimægler
stolt over resultaterne

Læring, læring og læring

Perioden siden efteråret 2021 har været den mest lærerige i mit liv. Lige fra regnskabstekniske anliggender, en inkassosag, flere IT-problemer over prissætning af min tid og kontakt med utroligt mange mennesker – noget jeg før i tiden ikke havde sat pris på. Jeg var meget mere introvert tidligere – hvilket mange måske forvekslede med arrogant – men siden jeg faldt helt gennem et hul i marts 2020, da landet lukkede (jeg fik et panik-angst-anfald og har været på Sertralin siden) er det gået stødt fremad. Og især efter beslutningen om at forsøge selv blev truffet, har jeg haft det skønt.

Hvis du ikke har læst om de første 100 dage som selvstændig er her et link: 100 dage som selvstændig

Husk pauserne

Jeg er dog ret sikker på, at min familie vil mene, at jeg bør huske pauserne. Det er jeg blevet noget bedre til de sidste måneder, men det har også føltes som en kamp mod uret siden februar, hvor jeg har kæmpet en kamp for at sikre nogle aftaler til kunder, der med fx faste priser nu har mere hånd i hanke med egne omkostninger og altså budgetter til de kommende år. De har samtidig været en utrolig stor støtte og har delt visitkort ud til nærmest alle virksomheder vi kører forbi i det danske landskab.

Men man skal huske pauserne – og det vil jeg hoppe afsted sammen med Simba og gøre de kommende uger lidt mere end normalt. Energimarkederne sover dog ikke, så jeg tænker det nok nærmere bliver til mere ferie engang i efteråret.

240 energiske dage med kontorhund - glade kunder i butikken
Simba er god til at minde om pauser i hverdagen
Mission: at være kundens forhandlingsstyrke i energimarkederne
Passion: at sikre fair priser på energi til alle
Styrke: min langvarige erfaring direkte fra handelsbordene som trader

Jeg håber I alle får en skøn sommer og der bliver lidt mere ro på verden, når vi alle vender retur på kontorerne og til maskinerne rundt omkring.

240 energiske dage med kontorhund – og klar til mange flere

Selvstændig virksomhedsejer på 10. måned

SENESTE ARTIKLER