Beregning af gasprisen skal ikke være hemmeligt, og jeg viser her, hvorledes din naturgaspris består af flere dele, før den ender på jeres regning. Der er taget udgangspunkt i regningen til en privatkunde, altså er momsen regnet med – ret beset, skal man jo som virksomhed også betale denne, før man får sin momsrefusion i forbindelse med momsafregningen.

Beregning af gasprisen

Dækningsbidrag til gas-handelsselskabet
(specifik for de enkelte gas-handelsselskaber)

+ Administrationsomkostninger til gas-handelsselskabet
(specifik for de enkelte gas-handelsselskaber)

+ Kreditomkostninger til gas-handelsselskabet
(specifik for de enkelte gas-handelsselskaber)

+ Balanceomkostninger til gas-handelsselskabet
(specifik for de enkelte gas-handelsselskaber)

+ Jeres forbrugs-profilomkostning
(specifik for jeres forbrug – el standardprofil ift. graddage)

+ Lageromkostninger

+ Prisen på naturgas pr m3

+ Distributionsafgift

+ CO2-afgift

+ Naturgasafgift

+ NoX-afgift

+ 25% moms
(til staten)

GASPRIS SOM FORBRUGENDE VIRKSOMHED
(fx naturgas pris inkl afgifter 2023)

Som ved beregning af elpriser, er det muligt at påvirke enkelte dele af den samlede regning på jeres gaspris. Ved forhandling og timing af sit køb i markedet – men også fx mit kendskab til markedet, specielle tidspunkter i løbet af årets gang og en uudtalt viden om markedernes bevægelser og dynamikker.

Vi lykkes sammen

Hele min virksomhed, MPSSOLUTIONS, er bygget på troen på, at vi kommer længst sammen – og at vi lykkes sammen. Derfor går jeg også meget åben og ærlig ind til ethvert samarbejde. Jeg er dog 100% uvildig og altså derfor helt ovre på jeres side af forhandlingsbordet – men det betyder ikke, at man ikke kan forhandle med leverandører på en gensidig respektfuld måde. For det tror jeg nemlig, man ofte kan komme længst med.

Og netop forståelsen for, hvilke muligheder den anden side af bordet har for at påvirke priserne i jeres retning, mener jeg er en af mine spidskompetencer, som gerne skal udmønte sig i de bedst mulige aftaler for jer som forbrugende virksomhed.

Beregning af gasprisen landede Danhostel Viborg som kunde før Ruslands invasion i Ukraine
Lene Hviid, ejer af Danhostel Viborg og Mogens Pilgaard Sørensen – Danhostel nåede akkurat af afdække både el og naturgas kort før Rusland invaderede Ukraine
Find besparelser

I er i centrum

Jeg er ikke på kundekorstog eller jagter specifikke KPI’ere – jeg overlever nemlig kun som selvstændig ved at yde mit bedste hver dag overfor samtlige mine kunder. Min kernefortælling, siger lidt om, hvorfor jeg tog springet fra et ok betalt medarbejderjob over i en tilværelse som selvstændig uden nogen former for golden parachute eller gyldne bonusordninger. Noget jeg bestemt ikke har fortrudt.

Og jeg er også klar til at kæmpe for jer.

Læs også, hvordan elpriserne beregnes i markedet her.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om naturgas:

Hvad er prisen på 1 m3 gas 2022?

Priserne på gas og el svinger som vinden blæser. Derfor har jeg oprettet en side, hvor jeg løbende opdaterer prognose over gaspris 2023. Den kan tilgås her: Prognose gaspriser.

Hvad er prisen på 1 m3 gas 2022?

1 m3 gas ender i gennemsnit med en pris på ca 11,4 kroner/m3 i 2022

Hvordan udregnes gasregning?

Det er muligt at påvirke forskellige dele af den endelige gaspris, og gasmarkederne svinger dagligt. Der kan dog læses mere under ovenstående fakta-boks, hvor jeg har beskrevet selve udregningen af naturgasprisen.

Det er vanskeligt at vide præcis, hvad den endelige gaspris 2023 bliver. Men jeg opdaterer løbende en prognose over priserne 2023 her: Prognose gaspriser 2023.

Hvad er prisen på 1 m3 gas?

Igen er det afhængig af tidspunkt, periode osv.

Her ses overblik over de sidste års priser – det er før afgifter, moms mm.

NB: Tallet for 2022 er foreløbig og altså ikke endeligt – men tabellen viser tydeligt de meget voldsomme prisstigninger, vi har oplevet de seneste år – fra det bundede ud under Covid-nedlukningerne i 2020 og gennem opturen vi oplevede i 2021 især.

SENESTE ARTIKLER