HISTORISKE GASPRISER

Betragtninger fra en traders vinkel

Historiske gaspriser, LNG-priser og andet fra MPS-SOLUTIONS

Historiske gaspriser – Naturgaspriser udvikling

 

De historiske gaspriser i Danmark var ligesom elpriserne vidne til store prisstigninger gennem 2022. Men faktisk var slutningen af 2021 allerede kritisk, og på det tidspunkt var fx en del fjernvarmeselskaber i store vanskeligheder, da de ikke havde foretaget afdækning af naturgaspriserne. Og det trods mange af disse ofte Andelsselskaber har været og måske stadig er utrolig afhængig af naturgas i varmeproduktionen.

Disse A.M.B.A.’er er ofte forbrugerdrevne, så det er også virkelig hårde odds lokale ildsjæle stilles overfor, da afdækning kan være en labyrint at frinde rundt i, såfremt man ikke har en klar strategi eller er skarp i, hvordan naturgassen prissættes eller hvilke muligheder der rent faktisk er for at lave en form for prissikring.

Daglige naturgaspriser - Værd at holde øje med

Ser man på dagsgennemsnittet på historiske elpriser for 2013-2022 især, ses den samme stigende tendens. Det er dog her også værd at bide mærke i at tirsdag ser ud til at blive den "dyre" dag i 2022. Om der er tegn på en generel tendens, eller der har været ekstraordinære hændelser, der har sparket til den udvikling, kan jeg ikke sige med sikkerhed.

Men i forhold til energiplanlægning i forbindelse med en energistrategi, kan der måske være noget optimering at hente ved at kigge på fordelingen af energitunge processer eller andet - kan det flyttes til mindre belastede dage, kan der potentielt være besparelser at hente - samtidig med, I hjælper den grønne omstilling ved at forbruge smartere.

Naturgasforbrug og eksport i Danmark på årsniveau

Der ses tydelig tendens til mindre naturgasforbrug i Danmark, hvilket flugter med politikken omkring reduktioner i fossil energi. Dog bør man holde i mente, at 2022 gav et lille comeback rundt omkring til kul- og olieforbrug i forbindelse med elproduktion. Og målet må vel alt andet lige være at benytte de energiformer, der har mindste CO2-udledning?

Der kan trækkes en del statistik fra Energistyrelsen her.Seneste artikler

CO2-udledning Danmark 1990-2021

Danske landvindmøller knockoutet af atomkraftværk i 2022

Alle landvindmøller placeret i Danmark - og lad os sammenligne med et enkelt atomkraftværk i Sverige: Forsmark. Bliver du...
Erhvervshuysene og Erhvervsministeriet om CO2. Lær fx om CO2-kompensering

CO2-kompensering og andre smarte ord

CO2-kompensering – batter det egentlig noget, alle de smarte løsninger, der øjensynligt får problemerne med CO2-udledning til at forsvinde?

Guldet falder på energikøbmænd

2 millioner i gennemsnitsløn hos spekulanter

Norlys Energy Trading har haft et så godt resultat i 2022, at der er udbetalt 2 millioner i gennemsnitsløn til virksomhedens 168 medarbejdere

Energimægling og forhandling

Energiminister: send pengene retur til ejerne tak

Energiministeren tror, han kan få afklaret forløbet om milliard-bonusser i selvsamme energikoncerner, han mødes med – send hellere pengene retur

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere