Masser snak om afgifter fra især de “blå” partier på Christiansborg. Selve priserne betyder dog langt mere nu, end for blot et år siden. Derfor er det ikke nok at fortsætte med at fokusere på afgiften, som fx sænkes med fx 4 øre – det batter intet!

Som jeg ser det, må politikerne til at snakke en delvis eller hel suspendering af momsen for at hr. og fru Jensen skal klare den kommende vinter.
Priserne i markedet den kommende tid nærmer sig 5 kroner/kWh på EL som endelig pris for den private, mens gasprisen inkl. afgifter og moms i øjeblikket ligger over 20 kroner for den kommende vinter. Har man et hus med 4.000 m3 i gasforbrug, får man altså en regning på 80.000,- for et år. Det tænker jeg vil gøre et gevaldigt indhug i selv de mest solide private økonomier.

𝗦𝗮̊𝗱𝗮𝗻 𝗲𝗿 𝗽𝗿𝗶𝘀𝗲𝗿𝗻𝗲 𝘀𝗸𝗿𝘂𝗲𝘁 𝘀𝗮𝗺𝗺𝗲𝗻
Her ses gas- og elprisernes sammensætning, når de lander i netbanken hos den private forbruger. Afgifter og moms står for sammenlagt omtrent 37% af den endelige regning – resten er gas- og elpriserne!

Masser snak om afgifter
Politikere bliver ved med entydigt at snakke om at sænke elafgiften.
Men det batter ikke meget pt, at den er sænket med 4 øre.

Masser snak om afgifter – men faste priser kan give mavero

Kunderne i mps-solutions er alle blevet rådgivet til faste priser. Mange af dem med faste priser på 75 øre/kWh.
Prisen i juni var 170 øre for den rene el og resten af året handler markedet til 260 øre/kWh mens 2023 lige nu ligger omkring 220 øre.

De 75 er ikke mulige mere – men at kigge lidt længere ud sammen med uvildig rådgivning er den bedste mulighed, for at klare sig gennem denne energikrise.

Den sidste kunde jeg fik ind her i sommerferien, har en markant højere fastpris, men har allerede sparet 20% på få uger. Og – de har nu en fast pris for de næste år, så de ved hvad strømmen koster og altså har lettere ved at budgettere og stille egne salgspriser til kunder. Det koster ikke at spørge og at få klarhed over muligheder. Men det kan hurtigt koste at gemme rudekuverterne nederst i bunken på skrivebordet.

Om ikke andet kan et kig på det afgøre, om I har de rigtige salgspriser, så I altså ikke afsætter varer i dag, som I producerer i morgen til markant højere omkostninger.

Læs mere om ændringen i elprisen fra Putin gik ind i Ukraine til midt juli her: 38.500.000.000