Jeg har ikke brug for at bryste mig af at være solo-ceo – jeg er blot en almindelig selvstændig og til de der overvejer at blive netop det, skriver jeg her lidt inspiration om at være solo-ceo eller blot selvstændige. Man kan sikkert arbejde smartere, og betale sig fra meget af det, jeg selv har kørt igennem siden 3. november. Jeg har været ledig, så derfor er meget af krudtet brugt om aftenen/natten og i weekender, da der også skulle afsættes tid til jobsøgninger. Jeg har ikke helt vidst, om jeg kunne satse fuldt ud på mit eventyr. Det nærmer sig dog, og jeg kan se, jeg har færre og færre timer på “lønsedlen” fra a-kassen. Så stikket trækkes nok snart.

Det har været hårdt de sidste snart 5 måneder. Men sikke en dejlig følelse, at vågne op hver dag og brænde igennem for noget jeg tror på. Jeg tror 100% på, at jeg har noget at tilbyde mine kunder. Jeg er stolt over jeg nåede ud, inden krig lige efter Covid-restriktionerne blev ophævet.

Til inspiration eller måske skræk og advarsel, har jeg kigget lidt på, hvad jeg har haft gang i i forbindelse med opstarten. For jeg tog ikke en kundeliste med, ej heller har jeg haft værktøjer eller andet fra tidligere jobs til rådighed, så det hele er bygget op fra bunden.

DET føles så også det federe i dag. Selvom det også har trukket tænder ud.

Jeg rækker dog snart ud til lidt forskellige, for jeg er klar til at sende min rådgivning et gear op, når jeg opsiger “samarbejdet” snart med a-kassen.

PS: Listen er nok ikke fuldstændig, så måske jeg tilføjer lidt henad vejen.

Det er måske ikke alt, jeg er 100-meter mester i – endnu – men det er jeg til gengæld også 100% ærlig omkring, og da jeg har mødt SÅ mange interessante og spændende mennesker, kan jeg næsten helt sikkert sende jer i den rigtige retning, skulle egne evner ikke slå til.

Inspiration til de der overvejer at blive selvstændige - eller solo-ceo

Til de der overvejer at være solo-ceo – det har jeg nået nu

Oprettet to hjemmesider (se fx også min side til privatkunder: energimaegler.dk + efter 22. juni 2022 også Go2Green Energy ApS)

Overvejet, om jeg skulle være solo-ceo, iværksætter eller andet. Pt er jeg blot ejer.

Købt 17 domæner

Utallige tilretninger af hjemmesider

Blevet tredjepart hos Energinet

Oprettet #DUFI – en hyldest til fede indlæg på LinkedIn

Oprettet erhvervskonto hos vores bank

Hevet børn ud af institutioner, sat alle bidrag til velgørende organisationer på hold, slettet alle abonnementer og TV-/streamingtjenester

Omlagt privat lån for igen at kunne sende især vores pige retur i SFO

35 LinkedIn-indlæg + diverse opslag på FB, Instagram og Google

Kørt 2100 kilometer

Været eksamensvagt på Randers HF & VUC

Jeg har haft kontakt med

40 potentielle kunder + landet kontrakter på vegne af kunder med 6 forskellige leverandører

(hitrate på mine kunde på +20%, en del åbne dialoger stadig åbne)

27 energiselskaber

Mange solo-ceo’s og andre selvstændige

Samarbejdet / startet dialog med 8 virksomheder

1 ny leverandør af telefonløsning

2 bilsælgere

2 banker

Utallige sælgere / iværksættere med mange interessante løsninger og tilbud

SEO-analyser

5 udbydere af CRM-systemer – UDEN at beslutte mig, da jeg virkelig ikke kan overskue det

Tillagt mig viden om

SEO

Google Ads

Google Search Console

GA4 – google analytics

Annoncering på Google (ca 17 forskellige annoncer = 0 kunder)

Annoncering på Facebook (ca 8 forskellige annoncer = 0 kunder)

Annoncering på Instagram (ikke benyttet)

Annoncering på LinkedIn (ikke benyttet)

DNS

proxy

http vs https

Billy

Ladestandere

Lade-løsninger

Solceller

Tilskudsordninger

Filer jeg har lært at kende

Sitemaps

SRT-filer

XML-filer

Robots.txt-filer

.htaccess-filer

Derudover har jeg opnået følgende

Artikel i Midtjyllands Avis 2 gange + Artikel i Skive Folkeblad + Artikel i Energy Supply

1 møde med jobcenter + 4 møder med a-kasse + været eksamensvagt

Søgt tilskudsmidler – det er svært at finde, da man skal være 2 ansatte for at søge mange tilskud

Modtaget 0,- i tilskud

Haft covid-19

Været ”almindelig” syg

Haft udgifter på 51.000,- (ca dobbelt af budgetteret)

Arbejdet dage til kl. 4.30 og stået op andre dage kl. 5.30

Tilmeld mig efteruddannelse indenfor livscyklusanalyser på diplomuddannelse for bæredygtighed

Opturene

Min første kunde

Mine kunder – tænk, at jeg rent faktisk har formået at have kunder, som jeg tilmed er stolte af løsningerne til hver og en

Alle de mennesker, jeg har snakket med – det er virkelig fedt at møde nye interessante og energifyldte mennesker

Uddele visitkort i postkasser (hvorfor har alle virksomheder ikke en?) sammen med min dejlige familie, der har støttet mig

Fantastiske “kolleger” på LinkedIn fra Elvin, Betina, Ida, Martin, Tessa over Daniel, Dann og mange andre – tak fordi I er jer

Ét specielt møde står som en stor oplevelse (more to come)

At kunne gå tur med hunden, når solen skinner

At kunne holde fri en torsdag, hvis jeg får lyst

At ikke skulle sidde fra 8-16 og se ud som om jeg arbejder, når jeg i perioder arbejder bedre fra 20-04 eller fra 05-13

Nedturene

I starten tog jeg et par kunder ind, som jeg arbejdede billigt for, mod at vi kunne bygge en case – det endte ikke engang med en anbefaling på Google – utrolig trist at have brugt tid på dem, når jeg måske kunne have nået andre kunder i stedet

Putin’s indtog i Ukraine har sat faste priser fra de fleste energiselskaber på hold. Dermed er min forretning truet ret kraftigt – heldigvis har jeg stadig gode forbindelser…

Søgt over 20 stillinger på grund af jeg ikke kunne leve af dette endnu – men livet som solo-ceo eller rettere selvstændig trækker mere

Det har været tiltagende svært at være tilmeldt som ledig samtidig med opstart af virksomhed  – forstår ikke systemet på det punkt

Jeg har været på vej til at skabe egen indkomst, men været tæt på at opgive, fordi bureaukratiet smadrer ens overskud. Det er ikke de enkelte i systemet, jeg klandrer for de har været fantastiske mennesker, men mere at samfundet ikke kan give opbakning.

Jeg har ikke haft en gylden faldskærm at kunne starte fra, men har brugt stroppen på støvlen – det strammer lidt.

Været røvsyg samtidig med en kunde pludselig ville lukke aftaler.

Solo-ceo eller blot selvstændig - det kan noget
Jeg lykkes sammen med jer

Det lykkedes, men dæleme hårdt. Solo-ceo, iværksætter, selvstændig eller hvad man vil kalde det – det er hårdt, men også det værd.

____________________________________________

I kan altid gå på opdagelse i mit artikel-arkiv. Klik på en kategori eller søg efter bestemte emner. Har jeg ikke skrevet om det, er I velkomne til at kontakte mig omkring det. Så skriver jeg sikkert snart om netop det.