Varmepumper styrker effektiviteten især i yderområder

Varmepumper er effektive – især i yderområder, hvor fjernvarme har svært ved at blive rentabelt grundet for store afstande. Derudover findes andre tidspunkter, hvor den ene løsning kan være mere økonomisk end de andre. Jeg kan assistere med at finde og få installeret en god løsning. Jeg har kontakt til erfarne elektrikere og installatører i det meste af landet.

En varmepumpe er en fuldautomatisk, miljøvenlig og nem løsning med masser af komfort og stort set uden vedligehold. Mange gange er opvarmning så energieffektiv, at der kan spares op mod 40 procent på eksisterende varmeudgifter.

Skift oliefyret ud med varmepumpe

Mange skifter oliefyret ud eller supplerer en fastbrændselsløsning med en luft-til-vand varmepumpe, hvormed der spares penge og CO2-belastning.

I får således en varmekilde, der er mindre bøvlet og tidskrævende end fx pillefyr og samtidig hjælper med på vejen væk fra naturgas.

Det er dog samtidig en vigtig investering at få dem indrettet korrekt fra starten, så effektiviteten højnes så meget som muligt. Det kan betyde meget for tilbagebetalingstiden og dermed den samlede økonomi i jeres investering.

Det kan være optimering at få udført et energisyn, før I gennemfører investeringen i varmepumper – for at få mest muligt optimeret. Læs mere her.

Installation af varmepumpe

Varmepumper er effektive

Hvis I vil i mål med den rigtige varmepumpe, kan I kontakte mig med det samme. Jeg hjælper med at finde den løsning, der bedst kan betale sig for netop jer.

Jeg sørger også for, at I får kontakt til en erfaren montør, så alt fungerer og kører år efter år. Dit gamle oliefyr pilles ned (dog ikke olietank og skorsten), når din nye luft-til-vand varmepumpe skal installeres.

Med mig som energimægler i projektet fra starten kan I tilmed få stor overblik over fremtidige omkostninger ved driften af varmepumpen.

Jeg har kontakt til installatører, der forhandler og installerer højeffektive varmepumper fra den toneangivende, danske producent H/S Tarm og mange andre løsninger. Fx. er Daugaard Energi super dygtig og har hjulpet en del kunder allerede med at finde ud af søgning af tilskud og med at få projektet kørt igennem.

Måder at spare på varmen

  • Et gammelt men godt husråd lyder, at alle radiatorer skal være tændte – på den måde sikres en mere effektiv udnyttelse af varmen gennem hele huset
  • Sluk for varmen om sommeren – eller skru ned på et absolut minimum, og overvej også at skrue ned for badeværelsesgulvet, selvom det er dejligt med varmen, såfremt man er oppe om natten
  • Udluftning bør ske ofte, hvilket forbedrer indeklimaet, men behøver ikke tage mere end et par minutter
  • Tjek gamle lister ved vinduer og døre – er de slidte eller gaber det, bør det erstattes eller udbedres
  • Det kan være en ide at slukke varmen, når der er mange gæster – for så varmer vi hinanden op :O)
Effektivitet

Beregn tilskud – eller ræk ud – så kender jeg en, der helt sikkert kan hjælpe også i jeres område. Det er nemlig ofte muligt at få tilskud til konvertering fra “sort” opvarmning over på en grønnere løsning. Her kan du læse mere og beregne tilskud; sparenergi.dk.

Eller du kan læse videre om indeklima her.

Varmepumpens fordele

Energieffektiv og økonomisk løsning

CO2-netrual opvarmning (og køling)

Energi- og klimavenlig indeklima

Fx varmepumper fra danske HS Tarm

Lever op til relevant lovgivning

DS/EN ISO-9001 certificeret i ’91

National spiller = leveringssikkerhed

HS Tarm er danskproducerede varmepumper i høj kvalitet

Det er altid vigtigt, når man kigger på en varmepumpeløsning at overveje, hvilke aftaler man har på el. For elregningen bliver en større post på budgettet, og derfor kan en gennemgang af nuværende elaftaler være en stor fordel. Som minimum kan man i hvert fald forberede sig på, hvorledes omkostningsstigningerne kommer til at påvirke resultaterne og budgetterne fremad. Så ja, varmepumper er effektive, men de har stadig et energiforbrug.

Ræk gerne ud – jeg giver hjertens gerne mit bud på det fremtidige elmarked.

Optimer indeklimaet med icmeter

CO2-måling med ÅBN Skyen

____________________________________________

I kan altid gå på opdagelse i mit artikel-arkiv. Klik på en kategori eller søg efter bestemte emner. Har jeg ikke skrevet om det, er I velkomne til at kontakte mig omkring det. Så skriver jeg sikkert snart om netop det.