Gas- og elpriser

Prognoser gas- og elpriser 2023

Nord Pool logo

Prognose elpriser 2023

Prognose elpris 2023: 275 øre per kWh (opdateret 22. nov’22)

mps-solutions opdaterer løbende prognoser for årets naturgaspriser og elpriser 2023 og på baggrund af markedspriser og forventninger.

Tallene kan benyttes i budgetter, men bør ligeledes overvejes i forbindelse med fastsættelse af jeres salgspriser overfor kunder, så I ikke risikerer at sælge for billigt – eller for dyrt.

Så meget stiger priserne på el i 2023

Strømprisen har været præget af for øjeblikket væsentlige stigninger gennem de sidste år. 2021 bød på en sand slutspurt, mens 2022 bød på en langvarig stigning i elpriserne for at falde kraftigt sideløbende med ekstremt lune vejr i oktober/november, der både har haft indvirkning på priserne på el og varme.

Elpriser 2023 er fortsat meget påvirket af stop af russisk naturgas til de Europæiske markeder, og dette ses tydeligt, da vi også i Danmark har fyret med kul til energiproduktion. Altså et skridt i den forkerte retning, når vi tænker bæredygtighed og den grønne omstilling.

Prisen på el i 2023 begynder nu at blive på virket voldsomt af omslag til koldere vejr, end den lune periode vi var inde i i oktober og november. Bliver kuldefronterne længerevarende, vil priserne fortsat stige. Vi er stadig noget fra topniveauerne set i august, men de sidste dage gør ondt for variabelt afregnede kunder igen.

Se hvilke muligheder I har for at ændre jeres fremtidige køb af energi.

Mange kigger på elprisen time for time. Læs om elpris time for time i 2022 her.

Elpris første kvartal '23

280 øre/kWh

2. kvartal '23

250 øre/kWh

3. kvartal '23

250 øre/kWh

4. kvartal '23

320 øre/kWh

Ansvarsfraskrivelse: Elpris 2023 opdateret 22. nov 2022 og er udelukkende en prognose over den rene elpris og ikke noget mps-solutions på nogen måde kan drages til ansvar overfor. Læs i stedet mere om fx: Energistrategi.

Gas- og elpriser time for time 2023

Det er muligt at følge elpriser time for time via Nord Pool’s hjemmeside lige her.
Har I brug for helt aktuelle opdaterede priser på naturgas eller strøm, er I velkomne til at hive fat i mig.

UNIT01 i Silkeborg kunde hos mps-solutions

Prognose gaspriser 2023

Prognose gaspris 2023: 12,35 kr/m3 (opdateret 22. nov’22)

Naturgaspriser 2022 i Europa har været voldsomt præget af den store nedgang i gas fra Rusland i forbindelse med krigen i Ukraine. Ligeledes har der været uforudsete produktionsstop i Norge og andre steder – men det er nu mere normalt. Så det har været og er fortsat manglen på russisk naturgas i de Europæiske naturgasledninger, der udgør den største prisdriver i forhold til naturgaspriser 2023. De lune temperaturer har dog også gjort gaspriser falder i oktober/november 2022, men vejrudsigterne spår køligere vejr fremad mod årsskiftet.

Som ved el, vil prisen på naturgas for næste år være meget præget af udviklingen i krigen i Ukraine, og samtidig vil vejret få en helt central rolle. Det plejer vejret nu også, men qua den mindre adgang til naturgassen, kan kuldefronter sende priser på rakettur endnu engang, da vi godt nok i øjeblikket har bugnende naturgaslagre, men det er langt fra sikkert vi kan bibeholde fyldte naturgaslagre gennem hele næste år. Er du i tvivl om, hvad du betaler – eller hvad I som virksomhed betaler for naturgassen, oplyser Evida mange skjulte omkostninger ved gas her.

Læs mere om energiaftalerne for 2023.

Gaspriser første kvartal '23

12,20 kroner/m3

2. kvartal '23

12,20 kroner/m3

3. kvartal '23

12,20 kroner/m3

4. kvartal '23

12,90 kroner/m3

Ansvarsfraskrivelse: Naturgas priser 2023 er opdateret 22. november 2022 og er udelukkende estimater og ikke noget, mps-solutions på nogen måde kan drages til ansvar overfor. Hertil bør I søge rådgivning – læs fx mere om uvildig rådgivning her. Prognosen baserer sig på gennemsnitsprisen over hele året/kvartalet og er altså ikke den pris, I vil betale, da der tilkommer profilomkostninger mm.

Blommetræ i vækst

Pas på ubevidst greenwashing

Kravene til grøn energi stiger voldsomt disse år. Befolkninger og virksomheder får øjnene op for, at ikke alt med et “grøn energi”-mærkat nødvendigvis gør vores energisystemer mere bæredygtige.

Derfor er det vigtigt at undgå utilsigtet greenwashing men samtidig ikke frygte greenbashing ved faktisk at gøre noget. For det er der stadig brug for.

Jeg rådgiver også omkring netop greenwashing og giver mine vurderinger af de produkter der tilbydes på bl.a. naturgas og strøm.

Læs  mere.

Seneste artikler

Elaftale 2023 bør sikre i god tid

Elaftale 2023 – fast, variabel eller PPA

Elaftale 2023 skal snart være på plads. Ja, det samme skal naturgasaftaler og andre løbende kontrakter. Modsat tidligere...
Elpriserne time for time klatrer opad i Nordnorge

Elpriserne time for time i Nordnorge klatrer opad

Elpriserne time for time klatrer opad igen - og denne gang er det tilmed også sket i Nordnorge, der normalt har meget...
Læg til side

Tyske og norske elpriser time for time nov’2022

Den sidste uge har været interessant at følge i forhold til elpriser time for time. Det har nemlig budt på meget store...
Amerikansk inflation taber fart

Inflation i USA taber fart

Inflationen - en af de vigtigste økonomiske nøgletal, og noget samtlige traders i verden holder øje med, nemlig den...
mps-solutions estimerer elpriser 2023

Gas- og elpriser med langsigtede briller

Det er altid spændende at se på de langsigtede priser. Men hvordan man benytter disse, er en sag for sig selv. Man bør som virksomhedsejer dog være klar over, hvad man bør have i budgetterne.

Elprisen 2022 bevidner om, at der skal være ret godt styr på omkostninger, før man som virksomhed kan gå ud og sælge egne produkter. Især strømprisernes himmelflugt i 2022 har gjort flere salg urentable og andre decideret tabsgivende.

Det kan kontinuerlig opfølgning, rådgivning og en skarp erfaring holde styr på. Dét er blandt andet mit formål med mps-solutions – at være der 100% for kunden.

EnergiMÆGLING MED ERFARING

Jeg har selv regnet tilbud til fx udbud og store kunder, da jeg var el-handler og således kender jeg mekanismer bag – LÆS MERE

køberrådgivning VED PPA

Power Purchase Agreements bør overvejes og gennemgås grundigt før en eventuel underskrivelse. Jeg ser mange bud på disse, men mange er i mine øjne ikke meget værd – LÆS MERE

ENERGISTRATEGISK PLANLÆGNING

Optimer en energistrategi og få risikostyring til nye højder – LÆS MERE

FÅR IKKE EN KRONE FRA ENERGISELSKABERNE

Jeg er altid jeres "virtuelle medarbejder". Jeg har godt nok ikke en fast kontorplads hos jer; men jeg er med jer hele tiden – LÆS MERE

SMV:GRØN-LEVERANDØR

Jeg er godkendt som leverandør af rådgivning i forbindelse med grøn omstilling i små og mellemstore virksomheder. Jeg har dog også kompetencer og meritter til de større spillere – LÆS MERE